Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

1.9.2024 klo 08:28
Uutinen

KKV kehottaa järjestöjä tarkkuuteen alv-kannanotoissa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto muistuttaa järjestöjä kiinnittämään huomiota siihen, että arvonlisäverokantaa koskevassa kommentoinnissa menetellään kilpailulainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Yleinen arvonlisäverokanta nousi 1. syyskuuta 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on kiinnittänyt huomiota joidenkin toimialajärjestöjen ja muiden elinkeinoelämän järjestöjen kannanottoihin, joissa on arvioitu alv-kannan muutoksen vaikutusta hintoihin.

KKV kehottaa perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa järjestöjä tarkkuuteen.

– Jäsenistölle on myös annettu hinnoittelun muuttamista koskevia suosituksia. Hintoihin liittyvät arviot ja kannanotot ovat kilpailulain näkökulmasta riskialttiita ja saattavat heikentää toimivaa kilpailua, KKV:n tiedotteessa todetaan.

KKV:n tiedotteen mukaan ”yritysten tulisi päättää kilpailukäyttäytymisestään itsenäisesti ja toimialan etujen ajaminen voi kääntyä kilpailulain vastaiseksi menettelyksi, jos yhdenmukaistetaan keskenään kilpailevien yritysten kilpailukäyttäytymistä”.

– Toimivassa kilpailussa kukin yritys tekee liiketoimintaratkaisunsa itsenäisesti omista lähtökohdistaan, eivätkä kilpailijat saa keskustella etukäteen tulevista ratkaisuistaan. Toimialajärjestöt eivät myöskään saa kehottaa yrityksiä toimimaan tietyllä tavalla. Toimialajärjestöjen hinnoitteluun liittyvät kannanotot ovat lähes aina kiellettyjä kilpailunrajoituksia, KKV:n tiedotteessa jatketaan.

KKV:n ohjeistuksen toimialajärjestöjen kilpailuoikeudelliseen arviointiin voi lukea tästä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus