Kolmen Korhosen veljeksen yritys sai Päijät-Hämeen yrittäjäpalkinnon. Mukana yrityksessä on myös veljesten lapsuudenystävä, F1-tähti Valtteri Bottas, joka ei päässyt osallistumaan palkintogaalaan. Kuva: Lauri Viljavuori
15.10.2023 klo 06:00
Uutinen

Kolmen veljeksen venefirma pokkasi yrittäjäpalkinnon – Yrityksessä mukana oleva lapsuudenystävä Valtteri Bottas ei päässyt gaalaan

F1-tähti Valtteri Bottas ja hänen kolme lapsuudenystäväänsä ovat saaneet yrittäjäpalkinnon.

Formulakuljettaja Valtteri Bottas on yksi Päijät-Hämeen maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajista. Perjantaina jaettu palkinto meni Vääksyn Konepiste Oy:lle. Palkinto jaettiin yrittäjägaalassa Lahden Sibelius-talossa.

Firmaa pyörittävät veljekset Janne, Jouni ja Petteri Korhonen, ja mukana yrityksessä on myös veljesten lapsuudenystävä, F1-tähti Valtteri Bottas. Palkinnon pokkasivat veljekset, sillä Bottas ei päässyt osallistumaan tilaisuuteen.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Vääksyn Konepiste Oy on yksi Suomen suurimmista vene- ja konekaupoista. Nykyisten yrittäjien isä Erkki Korhonen aloitti konekaupan vuonna 1983 Rapalan tehtaan entisissä tiloissa.

Toimitusjohtaja Janne Korhonen kertoo tiedotteessa, että Vääksy oli isältä ”hyvä veto”, sillä suuren järven rannalla eletään mökkiläisistä. Yritys on toiminut nykyisissä tiloissa vuoden 1994 lähtien, loppuvuodesta 2023 yritys on muuttamassa muutaman kilometrin päähän uusiin tiloihin, vanhojen käydessä liian pieniksi.

Valtteri Bottas astui mukaan kuvioihin vuonna 2020 – samoihin aikoihin, kun yritys oli viimeistelemässä sukupolvenvaihdosta.

Viime vuosina yritys on keskittänyt tarjontansa veneisiin, vesijetteihin, mönkijöihin ja moottorikelkkoihin. Yritys työllistää 15 henkeä yrittäjät mukaan lukien.

Valintaraati perusteli valintaansa halulla nostaa esille pitkään toiminut perheyritys, joka omalla toiminnallaan kehittää myös oman toimialansa markkinaa Päijät-Hämeessä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus