Vuosikokouksessa syksyllä 2023 Hämeenlinnan Yrittäjien hallituksen erovuoroisten toimihenkilöiden tilalle valitut jäsenyrittäjät uudelle kaksivuotiskaudelle: nykyisistä hallitusjäsenistä Ehab Abouessa (kuvassa 1.), Martti J. Kangas (kuvassa 2.) ja Antti Wennström (kuvassa 5.). Aivan uusina jäseninä valittiin Tuulosrievä Oy:n Sari Päivikki Myllykangas (kuvassa 3.), MyHappyHäme Oy:n Karita Toivanen (kuvassa 4.) ja Kultasuklaa Oy:n Juri Kaskela (ei kuvassa).
11.6.2024 klo 11:04
Uutinen

Kolumni: Hallitustoiminta yllätti epäröijän iloisesti

Täytyy myöntää, että Hämeenlinnan Yrittäjien hallitukseen lähtiessä motiivit liittymiselle olivat aika itsekkäät – halusin luoda melko tuoreena toimijana yritykselleni elintärkeitä verkostoja ja tutustua ammatillisesti uusiin ihmisiin. Silloin ei niinkään käynyt mielessä paikallinen vaikuttaminen tai yrittäjäympäristön myönteinen kehittäminen.

Itselleni oli myös aika vierasta yrittäjäjärjestön toiminta kokonaisuudessaan ja tavoitteet tekemiselle. Olin noteerannut aktiivisen tapahtumatoiminnan ja mielenkiintoisen koulutustarjonnan, mutta mielikuvani toiminnasta oli jäänyt vähän etäiseksi sekä ehkä jopa hieman värittömäksi ja haaleaksi. Mietin, mitä itselläni olisi siihen annettavaa.

Kannattiko lähteä mukaan?

Yksiselitteisesti, kyllä kannatti. Toiminta on kaikkea muuta kuin väritöntä ja haaleaa! Se on mukaansatempaavaa, kannustavaa, monipuolista ja aktiivista. Jokainen hallituksen jäsen voi osallistua omilla vahvuuksillaan, mielenkiinnon kohteillaan ja osaamisellaan. Olemme kaikki hyvin erilaisia ja erilaisista lähtökohdista tulevaa yrittäjää. Toiset työllistävät, toiset toimivat yksinyrittäjinä, mutta kaikkia meitä taitaa yhdistää ilo tekemiseen ja Hämeenlinnan kehittämiseen – elinvoiman vahvistamiseen.

Mitä enemmän toimintaan osallistun ja tutustun, sitä enemmän siitä opin ja innostun. Itselleni tyypilliseen tapaan, ensin kuunnellaan ja ymmärretään, sen jälkeen aktiivisesti osallistutaan ja vaikutetaan. Yksinyrittäjälle, kuten minä, tällaiset verkostot ovat kultaakin kalliimmat. Miten paljon uutta ammatillista osaamista ja osaajia olen jo nyt saanut ympärilleni ja tukea myös omaan yrittäjyyteen. Yksin ei pärjää kukaan.  

Uskon myös, että tämän verkoston kautta ymmärrän yrittäjyyttä taas hieman paremmin, ja näin voin olla omalta osaltani vaikuttamassa siihen, että Hämeenlinna nähdään ja koetaan tulevaisuudessa entistä parempana paikkana yrittää ja tehdä yhteistyötä yli toimiala- ja kuntarajojen.  

Karita Toivanen

Karita Toivanen on matkailu- ja palveluliiketoiminnan asiantuntija, MyHappyHäme Oy:n yrittäjä ja Hämeenlinnan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen.

Kiinnostaako luottamustehtävä ja vaikuttaminen yrittäjäyhteisössä?

Hämeenlinnan Yrittäjien vuosikokouksessa 25.9. valitaan uusi puheenjohtaja ja uusia hallituksen jäseniä erovuorossa olevien tilalle. Jos olet kiinnostunut luottamustehtävästä yhdistyksen hallituksessa, kysy lisätietoja puheenjohtajalta tai hallituksen jäseniltä!

Hämeenlinnan Yrittäjien hallitus ›
Lue Hämeenlinnan Yrittäjien säännöt › 
Lue toimintasuunnitelmamme 2024 ›