YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

6.6.2018 klo 14:09
Uutinen

Kotimainen videodeittisovellus meni kaupaksi ulkomaille: “Tinderissä yksi asia häiritsi”

Kolme perustajaosakasta pettyivät siihen, miten Tinderin profiilikuvat voivat hämätä. Niin syntyi videoiden varaan perustuva deittisovellus.

Suomalainen videodeittisovelluis Klip on ostettu ulkomaiseen omistukseen. Asiasta kertoo muun muassa Markkinointi & Mainonta verkkoartikkelissaan.

Ostaja on pääomasijoitusrahasto 3TS Capital Partners. Yrityskaupan myötä Klip ja 3TS Capital Partnersin ennestään omistama kansainvälinen deittisovellus eCift yhdistyvät ja syntyy kokonaan uusi teknologiayhtiö Discotec.

Kauppahintaa ei ole kerrottu. Myyjinä ovat suomalaisen Midealabin kolme perustajaosakasta Juho Oranen, Niko Porkka ja Henry Nilert.

Klip-deittisovelluksen ensimmäinen versio tuli ladattavaksi viime vuonna. Tinderiin verrattuna Klip eroaa siinä, että siinä treffiseuraa etsivät esitellään lyhyillä videoilla. Tinderissä profiileissa on vain valokuvia.

Kun käyttäjä rekisteröityy palveluun ensimmäistä kertaa, häneltä kysytään joitakin sattumanvaraisia kysymyksiä. Nämä videovastaukset toimivat ensimmäisenä profiilivideona.

Omat kokemukset kehityksen taustalla

M&M:n haastattelussa Juho Oranen kertoo, että idea sovellukseen syntyi perustajien omista kokemuksista, joiden mukaan Tinderin profiilikuvat voivat antaa vääristyneen kuvan.

– Useimmat meidän tiimiläisistämme olivat olleet Tinder-treffeillä, jossa tavattu henkilö ei lainkaan vastannut valokuvaa, jonka hän oli ladannut sovellukseen. Pelkkä kuva ei aina kerro koko totuutta ihmisestä. Päätimme tehdä ennakkoluulottomasti tehdä videopohjaisen deittisovelluksen, jossa käyttäjistä näytetään pelkkiä videoita. Toisesta ihmisestä saa paljon elävämmän ja aidomman käsityksen videon kautta, Oranen kertoo haastattelussa.

Klipillä on tällä hetkellä noin 25 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Heistä valtaosa on Suomessa. Jatkossa palvelu on tarkoitus viedä kansainvälisille markkinoille. Lanseeraus aloitetaan Turkista, sen jälkeen vuorossa on Saksa.

Palvelua kehitetään jatkossa ominaisuudella, joka mahdollistaa käyttäjän itsensä tägäämisen tapahtumiin kuten musiikkifestivaaleille. Tällöin samaan tapahtumaan itsensä tägänneet saavat tiedon ja voivat tavata toisensa.

Tällä hetkellä sovellus on maksuton, mutta tulovirtaa pyritään saamaan jatkossa maksullisilla ominaisuuksilla.

Kuva: Midealab

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Avaa pop-up -ikkuna