Kotkalainen konditoria ei pysy Käärijä-leivostilausten perässä
Tältä näyttää kotkalaisen konditoria Cocon Käärijä-leivos.
12.5.2023 klo 12:19
Uutinen

Kotkalainen konditoria myi välittömästi satoja Käärijä-leivoksia: ”Kohta loppuvat raaka-aineet” – Katso kuvat eri kahviloiden viisuherkuista

Euroviisuhuuma näkyy muun muassa kotkalaisessa konditoria Cocossa, jossa Käärijä-leivokset on viety käsistä.

Konditoria Coco toi Käärijä-leivokset myyntiin viime tiistaina, jolloin viisuissa ratkottiin finalisteja ensimmäisessä semifinaalissa. Suomen Käärijä eteni odotetusti lauantain finaaliin.

Yrittajat.fi tavoitti kiireisen leipomokahvilayrittäjän, kun tämä oli kuljettamassa lisää leivoksia myytäväksi.

– Kaikki mitkä tiistaina leivottiin, myytiin heti. Nyt olemme leiponeet useita satoja kappaleita ja kaikki ovat menneet kaupaksi. Kohta loppuvat raaka-aineet, Eveliina Romppanen kertoo. Hän pyörittää kahta Coco-konditorian toimipistettä yhdessä toisen osakkaan Saara Muurin kanssa.

– Emme ajatelleet, että tästä tulee näin iso juttu.

Suklaata ja omenapaloja

Kotkalaiskonditorian suositussa leivoksessa ja suklaabrowniepohja, vihreää omenamoussea, omenapaloja ja päällä omenakiille. Leivos on tehty varta vasten euroviisuhuumaa ajatellen.

– Ideoimme tuotteen, kun asiakas soitti ja kysyi, voisimmeko valmistaa jonkinlaisia viisuleivoksia. Idea leivoksesta syntyi, kun istuimme kymmenen minuuttia kahvitauolla ja mietimme asiaa.

Kahvilan kiireitä lisää myös ensi sunnuntain äitienpäivä. Vasta kolme kuukautta toiminnassa ollut kahvila onkin saanut lentävän lähdön liiketoiminnalleen.

– Ensimmäinen toimintaviikkomme oli lähes yhtä kiireinen, mutta tällaista hulinaa ei ole kyllä ollut. Molemmat myymälämme ovat olleet aivan täynnä, Romppanen sanoo.

– Jos Käärijä voittaa, sunnuntaina on mentävä saman tien töihin.

Tältä Käärijä-leivokset näyttävät eri puolilla Suomea

Käärijä-aiheisia leivoksia on tarjolla ympäri Suomea monessa muussakin kahvilassa ja konditoriassa. Uutisissa on kerrottu muun muassa kajaanilaisen Pekka Heikkisen leipomon vihreästä herkkuleivoksesta. Omat leivoksensa ovat suunnitelleet myös muun muassa Bakery Manteli ja Levain Bakery Helsingissä, Manskun Kakku Tammelassa sekä Leivintupa Savonlinnassa.

Tammelalaisen Manskun Kakun Käärijä-leivos.
Tältä näyttää savonlinnalaisen Leivintuvan Käärijä-muffinssi.
Helsinkiläisen Levain Bakeryn versio Käärijä-leivoksesta.

Lohjalaisen Café Laurin yrittäjä Riikka Ventelä on niin ikään lähtenyt mukaan viisuhuumaan. Kahvila on muokannut vihreän Käärijä-version suositusta perunaleivoksestaan.

Lohjalainen Café Lauri muokkasi suositun perunaleivoksensa uuteen uskoon.

– Lähtökohtaisesti perunaleivos on meillä tuote, jonka koristelemme viikoittain aina vähän eri lailla. Monelle perunaleivos on suuri herkku, ja se on vakiotuote vitriinissä, Ventelä kertoo. Hänen mukaansa tärkeintä on aiheuttaa hyvää mieltä ja olla mukana euroviisufiilistelyssä.

– Mielenkiintoista on nähdä, mitä mahdollinen viisuvoitto aiheuttaa leivoksen myyntiin.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen
Eeva Pesonen