27.9.2023 klo 08:00
Uutinen

Kredita ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on CEO Anu Petäjä Kreditasta, joka tarjoaa rahoitusten vertailupalvelua yrityksille.

Yrittäjän nimi?

Anu Petäjä, CEO, KTM

Yritys perustettu?

Yritys on perustettu 2023.

Yhteystiedot?

Verkkosivu: kredita.fi
Sähköposti: asiakaspalvelu@kredita.fi
Puhelinnumero: 09 315 316 10

Yrityksen toimiala?

Vertailualusta yritysrahoitukselle

Yrityksen tarina/historia?

Kreditan tavoite on tarjota rahoitusta pk-yrityksille parhailla mahdollisilla ehdoilla. Tutkimme 16 000 yrityslainahakemusta ja havaitsimme, että halvimman ja kalleimman lainatarjouksen todellisten korkojen välillä on keskimäärin 3.4-kertainen ero. Siinä missä kuluttajille suunnatuissa lainoissa todelliset kulut on lakisääteisesti pakko ilmoittaa, yrityslainoissa näin ei ole.
Kredita haluaa tuoda läpinäkyvyyttä yrityslainamarkkinaan tekemällä yrityslainojen vertailusta mahdollisimman helppoa.

Jotain, mitä haluat kertoa esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi?

Meidän tiimi haluaa auttaa yrityksiä edistämään omia projektejaan. Meille tulee paljon erilaisia lainahakemuksia, nyt juuri korostuu rahan tarve erilaisiin joulusesonkiin tilattaviin tavaroihin. Usein rahaa etsimään myös uuden toimipisteen avaamiseen liittyviin kuluihin ja niihin liittyviin remontteihin. Yritykset etsivät rahoitusta myös erilaisiin investointeihin kuten uusiin työkoneisiin. Kilpailuttaminen on tiukassa taloustilanteessa entistä tärkeämpää, jotta et maksa liikaa yrityslainasta.

Maksatko liikaa yrityslainasta?
Vinkki! Jos sinulla on kiinteään kuukausimaksuun otettu yrityslaina ja olet maksanut sitä jo jonkin aikaa takaisin, kannattaa miettiä lainan uudelleen rahoittamista ja lainan takaisinmaksua ennen laina-ajan loppumista. Kiinteän kuukausimaksun lainoja, joissa kuukausimaksu ei piene vaikka pääomaa maksetaan takaisin, on liikkeellä paljon ja kilpailuttamalla ne yrittäjät voivat säästää pitkän pennin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa usein kotitoimistolla, kunhan olen aamulla päässyt englanninspringerspanielini kanssa lenkille merenrantaan. Asiakaskokemus on meille Kreditassa ykkösasia ja siksi jokaiseen työpäivääni kuuluu palaveri asiakaspalvelutiimin kanssa, jossa ratkomme yhdessä asiakkaiden rahoitushakemuksiin liittyviä kysymyksiä. Aamupäivisin otan usein aikaa keskittymistä tai luovuutta vaativiin tehtäviin. Suurin osa omasta työajastani kuluu erilaisia markkinointitoimenpiteitä suunnitellessa, toteuttaessa ja analysoidessa.

Suhteet lainanantajiin ja muihin yhteistyökumppaneihin ovat meille erittäin tärkeitä, siksi nautin usein lounaani meidän yhteistyökumppaneiden kanssa. Ihmisten tapaaminen hyvän ruuan tai kahvikupposen äärellä antaa minulle paljon virtaa!

Perheen koululaisten saapuessa kotiin siirryn iltapäiviksi usein co-working tilaan, jossa hoidan hallinnollisia tehtäviä, videopalavereita ja muita juoksevia asioita. Iltaisin palaudun työstä perhearjen ja harrastusten parissa.

Ensi kesänä minun on tarkoitus osallistua triathlon kilpailuun, joten viikkoon on mahdutettu aimo annos juoksua, pyöräilyä ja uintia, kehonhuoltoa unohtamatta.

Anu Petäjä, Kredita

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Eräs esimieheni on antanut minulle palautetta ainutlaatuisesta kyvystä nähdä metsä puilta.. Tämä näkemys auttaa minua keskittymään sellaisiin asioihin, joilla on todella merkitystä yrityksen menestyksen kannalta. Pikkutarkka en ole ja en pidä rutiinitöistä, siksi esimerkiksi taloushallinnon juoksevat asiat eivät ole suosikkihommiani.

Miten purat stressiä?

Kuten yllä mainitsin tähtään ensi kesänä triathlon-kilpailuun ja siihen liittyvä harjoittelu on luonnollinen tapa purkaa stressiä. Jopa liikuntaa tärkeämpänä tekijänä mainitsisin kuitenkin eläinten kanssa touhuamisen. Käyn koiran kanssa paljon liikkumassa luonnossa ja ratsastan. Heinää rouskuttavien hevosten ääni tallin iltahämärässä on rauhoittavinta, mitä tiedän.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Äitini on ollut yrittäjä koko työuransa ajan ja me perheen lapset ansaitsimme viikkorahat osallistumalla yrityksen tilojen siivoukseen. Se, mikä on ollut yllättävää on yrittäjän tehtäväkentän laajuus – yrittäjältä vaaditaan kykyä ratkaista erilaisia haasteita laidasta laitaan. Onneksi uusissa tilanteissa löytyy apua, kunhan sitä vain osaa kysyä.

Onko sinulla aamurutiineja?

Lapseni alkavat olla jo sen verran isoja, että pärjäävät itsekseen, kunhan heidät on saatu ylös sängystä. Pakenen koululaisten aamurutiineja menemällä koiran kanssa aamulenkille. Kun talo hiljenee, nautin oman aamupalani ja käyn kotitoimistosta käsin tärkeimpien töiden kimppuun.

Vinkki uudelle yrittäjälle!

Usko ideaasi täysillä, mutta etene maltilla.

Kun perustimme mieheni kanssa edellisen yrityksemme, nettijoogastudio Yogaian, aloitimme oman työn ohella rakentamaan verkkosivua, jossa ihmiset pystyivät ilmoittautumaan nettijoogatunneille.

Mainostimme sivua pienellä budjetilla sosiaalisessa mediassa, vaikka meillä ei ollut edes teknistä ratkaisua tuntien järjestämiseen. Pian ensimmäiset nettijoogatunnit järjestettiin videopuheluiden avulla omassa olohuoneessamme.

Ensimmäisten rahoittajien oli helpompi uskoa ideaan, kun pystyimme osoittamaan, että palvelulle on oikeasti kiinnostusta. Yrittäjäpolun alkuvaiheessa kannattaa miettiä tapoja, millä voit osoittaa liiketoiminnan potentiaali ilman suuria investointeja.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >