YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

24.9.2024 klo 09:25
Uutinen

Kunnissa ja hyvinvointialueilla tarvitaan taloustolkun ihmisiä – yrittäjä, mieti ehdolle lähtemistä 

Kunta- ja aluevaalit käydään yhtä aikaa ensi huhtikuussa. Ehdokkaiden metsästys käy parhaillaan kiivaana.  

Eri puolueet etsivät parhaillaan kiivaasti ehdokkaita 13.4.2025 käytäviin kunta- ja aluevaleihin.

Varsinais-Suomessa oli vuoden 2021 kuntavaaleissa ehdolla ennätysmäärä yrittäjiä

– Nyt on aika laittaa kunnat ja hyvinvointialueet kuntoon. Päättäjiksi tarvitaan ihmisiä, jotka ovat tottuneet viemään asioita eteenpäin ja osaavat tarkan taloudenpidon. Vaikka ajankäyttö ja politiikka mietityttäisivät, kannustan yrittäjiä hakeutumaan ehdolle vaaleissa, elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirén Varsinais-Suomen Yrittäjistä sanoo.

Kunta on usein yrittäjän läheisin yhteistyökumppani. Wirénin mukaan on tärkeää, että päätöksenteossa on ihmisiä, jotka ymmärtävät yrittäjyyden toimintaympäristöä ja päätöksenteon vaikutusta niihin. 

– Myös Yrittäjien paikallisyhdistyksen ja kunnan yhteistyö ja elinvoiman edistäminen on sujuvaa, kun valtuustossa, kunnan- ja kaupunginhallituksissa ja lautakunnissa on yrittäjäedustajia. 

Aluevaalit käydään nyt ensimmäistä kertaa samaan aikaan kuntavaalien kanssa.  

– Varsinais-Suomen Yrittäjät vaikuttaa aktiivisesti hyvinvointialueellamme. Varsinaissuomalaisilla ei kuitenkaan ole varaa siihen, että Varhan päätöksentekijöistä valtaosa on ammattipoliitikkoja tai sote-alan työntekijöitä. Kaikkien yrittäjien ääni on saatava alueella nykyistä paremmin kuuluviin, Wirén sanoo. 

Suvi Uusitalo-Sirén