15.6.2020 klo 16:34
Uutinen

Kuntabarometrin tulokset kertovat yrittäjien uskosta Nurmijärven vetovoimaan

Suomen Yrittäjät toteutti keväällä 2020 valtakunnallisen tutkimuksen kuntien elinkeinopolitiikasta. Tutkimuksessa nurmijärveläisten yritysten vastausmäärät nousivat merkittävästi. Uskoa alueeseen on, mutta kunnan toiminta ei nouse kirkkaimpaan kärkeen verrattuna moneen muuhun uusmaalaiseen kuntaan.

Nurmijärven kunta porskuttaa paikallisten yrittäjien mielestä keskikastissa elinkeinopolitiikan toteuttamisessa verrattuna muihin valtakunnan kuntiin selviää 15.6.2020 julkistetuissa Kuntabarometrissä. Tutkimuksen mukaan yrittäjät uskovat Nurmijärven vetovoimaisuuteen yritys- ja asuinpaikkana, mutta kunnan toimia sen konkretisoimiseksi ei pidetä tarpeeksi toimivina.

Kunnan elinkeinopolitiikka saa yrittäjiltä keskiarvoksi 2,85, kun mittarin yläpäässä on numero 5. Valtakunnallinen keskiarvo on 2,97 ja Uudenmaan kärjessä on Inkoo luvulla 3,85. Edellisessä vuoden 2018 tutkimuksessa Nurmijärvi sai yrittäjiltä arvosanaksi 6,6 mittariston ollessa 4-10. Eniten parannusta on tullut kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydessä, joka on verrattuna edelliseen tutkimukseen noussut lähelle muun Uudenmaan ja valtakunnan tuloksia. Edelleen yrittäjät kokevat kunnan hankintapolitiikan olevan yrittäjien näkökulmasta huonompaa kuin muissa kunnissa keskimäärin.

Tutkimukseen vastanneiden nurmijärveläisten yrittäjien mielestä elinkeinopolitiikan tärkeimmät osa-alueet ovat kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, yrityspalvelut ja elinkeinopolitiikan asema kunnassa. Yrityspalveluista kolmen kärkeen nousivat aloittavan yrittäjän palvelut, verkostoituminen ja yrityksen tilaratkaisut.

Vastauksien mukaan nurmijärveläiset yrittäjät suhtautuvat huomattavasti kielteisemmin kuntaliitokseen jonkun lähikunnan kanssa verrattuna valtakunnallisiin vastauksiin.

Kuntabarometrin tulokset Nurmijärven kunnan osalta.

Linkki Uudenmaan alueen tuloksiin.