YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Kuusankoskelaistehtaan kokeilu kannatti – mustikkalakritsista tuli hitti
Viiden hengen Lakumestassa tuotteet pussitetaan ja pakataan käsivoimin.
Kaikki lähti kokeilusta.
– Halusimme tehdä jotain uutta, kokeilla erilaista, muistelee kymenlaaksolaisen Lakumestan toimitusjohtaja Erkki Vänttinen.
Joensuusta löytyi sopivaa mustikkarouhetta. Enää piti selvittää sopiva sekoitussuhde lakritsin kanssa.
– Yhden kokeen jälkeen pääsimme Suomen Sokerin pieneen laboratorioon jatkamaan testausta.
Vuodenvaihteessa mustikkalakritsi oli valmis. Kun kauppa kävi tehtaanmyymälässä, tuotetta vietiin myös muualle Suomeen.
– Nyt olemme saaneet sitä myös vähittäiskaupan puolelle. Kivasti on mennyt, Vänttinen luonnehtii.
– Torstaina lähti viimeksi iso erä. Yrittäjänä on tehtävä vähän pitempääkin päivää.
Lakumestassa on kolme yrittäjää ja kaksi työntekijää.
– Jokainen isompi asia käydään yhdessä porukalla läpi.
Pakkaus ja pussitus tehdään käsin. Joka kuukausi tehtaalta lähtee tuhansia kiloja makeisia.
– Pakkauskoneen hankkiminen on ollut jo pitkään mietinnän alla. Nämä ovat niitä ikuisuuskysymyksiä pienemmillä yrittäjillä, Vänttinen sanoo.
Mustikkalakritsin suosiosta uutisoi torstain Kouvolan Sanomat.
Pasi Lehtinen