8.2.2017 klo 18:14
Uutinen

Kyrö Distilleryn mielipidekirjoitus kipinöi Suomi Seuraavat Sata -yhteisön

Yhteisöön on jo ilmoittautunut mukaan 50 suomalaista pk-yritystä. Yhteisön jäsenet aikovat yhdessä kohentaa Suomen ilmapiiriä.

Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen kirjoitti marraskuussa Helsingin Sanomien yleisönosastolle Suomi 100 -hankkeeseen osallistumisesta ja sen vaatimasta, pk-yrittäjän kannalta kohtuuttomasta 30 000 euron kynnysrahasta.

Kirjoitus sai aikaiseksi yhteydenottojen ryöpyn, ja noin 50 yritystä kertoi Lipiäiselle toiveestaan osallistua Suomen satavuotisjuhliin ja paremman tulevaisuuden rakentamiseen, uutisoi Markkinointi&Mainonta.

Yhteydenotot yllättivät Lipiäisen, mutta pian niiden pohjalta syntyi ajatus omasta yhteisöstä. Suomi Seuraavat Sata -yhteisön tarkoitus on tukea ja kirittää yrittäjäjäseniään sekä nostaa Suomen ilmapiiriä. Mukana olevat yritykset antavat konkreettisia lupauksia Suomen ilmapiirin ja tulevaisuuden puolesta.

– Haastamme kaikki mukaan talkoisiin Suomen puolesta ja tekemään konkreettisia tekoja yhteistyössä toisten yritysten kanssa, Lipiäinen kertoi Markkinointi&Mainonta-lehdelle.

Kyrö Distillery itse on mukana vihapuhetta vähentävässä baarikonseptissa, joka avataan Helsinkiin kevään aikana.

– Olemme hakeneet oppeja viennistä ja kansainvälistymisestä ja haluamme jakaa oppimaamme. Järjestämme siis myös ilmaisen työpajan kumppaniemme N2:n ja Werkligin kanssa, jossa jaamme brändäyksen, viestinnän ja viennin oppeja kaikille halukkaille, Lipiäinen kertoi lehdelle.

Baarikonsepti hakee vielä lopullista muotoaan, mutta sen on ajatus toimia paikkana, jossa erityyppiset ihmiset voivat kohdata toisiaan.

toimitus@yrittajat.fi