YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Lopella ja Riihimäellä tarjolla yhteisöllistä työtilaa
Kunnissa on herätty etätyön tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kyse on useissa tapauksissa pienistä investoinneista, enemmänkin järjestelykysymyksistä. Etenkin maalaiskuntien kunnantaloilla on nykyisin helppo löytää käyttämättömiä tiloja hyödynnettäväksi.
Työterveyslaitoksen erikoistutkija Seppo Tuomivaaran mukaan säännöllisesti etätyötä tekee viidennes palkansaajista. Suurinta suosio on julkisen sektorin työntekijöiden keskuudessa.
– 35 prosenttia valtion työntekijöistä tekee säännöllisesti etätyötä. Erikoistutkijan mukaan julkisella sektorilla tehostetaan toimitilojen käyttöä ja työhuoneista luovutaan. Niinpä oma työpiste ei ole enää nykypäivänä itsestäänselvyys.
Riihimäellä Meidän työhuone
Meidän Työhuone on ammatillisen oppilaitoksen Hyrian koordinoima uusi palvelukonsepti yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa. Se tarjoaa yhteisöllisen työtilan Hyrian Nuorille Yrittäjille sekä muille yrittäjyyttä opiskeleville, jo toimiville yrittäjille, sekä ihmisille, jotka kaipaavat paikkaa esim. etätyön tekemiseen.
Lopella Olavi ja Voitto
Lopen entisten kunnanjohtajien mukaan nimetyt etätyöpisteet kuuluvat kunnan palveluihin. Näiden kahden kunnantalolla löytyvän pisteen lisäksi on kirjastossa niin sanottu popup-työpiste, johon voi asettautua aina kun se on vapaa.
Lopen kunnan hallintopäällikkö Katja Väistön mukaan etätyöpisteiden suosiolla on selvä yhteys ajokeleihin.
– Jos keli on huono, ei lähdetäkään puskemaan varsinaiselle työpaikalle vaan tullaan tänne. Yhä harvempi haluaa käydä joka päivä muualla töissä. Lisäksi kunnantalolla on kohtuullisen nopeat yhteydet, joista eri puolilla kuntaa vasta haaveillaan. Ilmankos samoja kasvoja näkee täällä usein.
Jutun alkuperäisteksti Kare Asp. Lue juttu kokonaisuudessaan Hämeen Yrityssanomista 28.11.