Kuva: Tarmo Valmela / PhotoDance Valmela
16.10.2023 klo 11:50
Uutinen

Maakunnallinen Vuoden Yksinyrittäjä 2023 -palkinto Promedia Finlandin Jani Walleniukselle

Päijät-Hämeen Maakunnallisen Vuoden Yksinyrittäjä 2023 -palkinnon saajaksi on valittu Promedia Finlandin yrittäjä Jani Wallenius. Päijät-Hämeen Yrittäjät julkisti valinnan perjantaina 13.10.2023 Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Sibeliustalossa.

Yrittäjä Jani Wallenius on reilun 30-vuotisen yrittäjähistoriansa aikana tuottanut yli 2000 mainoselokuvaa, satoja radiomainoksia ja yrityselokuvia, kymmeniätuhansia valokuvia sekä lukemattomia uutis- ja dokumenttimateriaaleja. Promedia Finland tutkii alati alan trendejä pystyen muuntamaan palveluitaan hetkeen sopivaksi ja kokeilee rohkeasti uutta. Tästä yhtenä esimerkkinä Promedia Finland on myös avaamassa Lahti-aiheisen kuvapankin, joka sisältää yritysten- sekä tapahtumajärjestäjien markkinointikäyttöön valmiita valokuvia ja videoita.

Yritys ei ole koko historiansa aikana markkinoinut itseään lainkaan, laadukkaasti tehdyt työt ja tyytyväiset asiakkaat puhuvat puolestaan. Yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa.

Walleniuksen valtakunnallisesti tunnetuin tuotos on kokeilumielessä tuotettu dokumenttielokuva hiihtäjälegenda Siiri ”Äitee” Rantasesta. Idea dokumentin tekemiseen lähti siitä, että Wallenius ei löytänyt hiihtäjälegendasta tehtyä dokumenttia. Dokumenttielokuva ”Äitee – Sisulla voittoon”, kertoo Siiri Rantasen elämästä sekä suomalaisen naishiihdon noususta. Rantanen toimi vahvana naisten aseman ja naisurheilun puolestapuhujana. Dokumentissa nähdään liuta entisiä suomalaisia huippu-urheilijoita sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Dokumentti on tavoittanut jo yli puolitoista miljoona katsojaa.

Tällä hetkellä Wallenius ohjaa kansainvälistä viisiosaista dokumenttielokuvasarjaa, joka kertoo yksittäisistä Ukrainan sodan ihmisistä, niin taisteluiden eturintamalla kuin siviilipuolellakin. Yksinyrittäjä voi olla myös kansainvälinen toimija.

Yrittäjä Jani Walleniuksesta tuli Suomen nuorin yrittäjä vuonna 1991, jolloin hän 14-vuotiaana perusti yrityksensä elinkeinoilmoituksella. Hän on koko yrittäjäuransa aikana pyrkinyt edistämään pienyrittäjyyttä. Yrittäjyys kulkee myös perheessä, Walleniuksen tytär perusti 10-vuotiaana Suomen nuorimpana yrittäjänä oman yrityksensä, jota hän on nyt pyörittänyt menestyksekkäästi jo lähes kuusi vuotta. Promedia Finland tekee yhteistyötä paikallisen mediakoulun kanssa ja kouluttaa nuoria media-alan osaajia työharjoittelun avulla.

Vuonna 2021 Walleniukselle myönnettiin timanttinen yrittäjäristi ansioistaan yrittäjänä. 7.10.2023 Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Porissa Jani Wallenius palkittiin Valtakunnallisena yksinyrittäjänä. Palkinto on tunnustus ansiokkaasta yrittäjyydestä. Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta.

Maakunnallinen Vuoden Yksinyrittäjä -palkinto jaetaan kolmatta kertaa menestyksekkäälle päijäthämäläiselle yrittäjälle. Yrittäjän valitsee Päijät-Hämeen Yrittäjien hallitus. Maakunnallisen Vuoden yksinyrittäjän lisäksi Päijät-Hämeen Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa saivat palkintonsa myös Maakunnallinen Vuoden yrittäjä ja Maakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä.

Katso Jani Walleniuksen esittelyvideo tästä

Lisätietoja:

Jani Wallenius, yrittäjä, Promedia Finland, puh. 0400 716 615
Juha Tähkänen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, puh. 0400 938151
Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja, Päijät-Hämeen Yrittäjät, puh. 0400 854 995