YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

2.10.2024 klo 21:38
Uutinen

Maakunnan Vuoden 2024 Yrittäjyyskunta

Maakunnan Vuoden 2024 Yrittäjyyskunnaksi valittiin Kontiolahti. Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovutti Kontiolahdelle Maakunnan Vuoden 2024 Yrittäjyyskunta-palkinnon keskiviikkona 2.10. Kolilla pidetyssä maakunnallisessa kunnallisjohdon seminaarissa. Huomionosoitus luovutettiin nyt 21. kerran. Palkinnolla yrittäjät haluavat kannustaa maakunnan kuntia aktiiviseen ja aloitteelliseen elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikkaan. Kontiolahti sai yrittäjyyskunta huomionosoituksen jo kolmannen kerran.

Palkinnolla Pohjois-Karjalan Yrittäjät haluaa huomioida vuoden 2024 aikana elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikassaan hyvin ansioituneen kunnan. Palkinnon perusteissa kiinnitetään huomiota kunnan elinkeinotoimen resursseihin, tehtyihin konkreettisiin yrittäjyys- ja elinkeinotyön toimenpiteisiin ja tapahtumiin sekä kunnan yhteistyöhön yrittäjäjärjestön ja muiden toimijoiden kanssa.

Kontiolahden kunnan toiminta on yrityslähtöistä kaikilta osin. Kunnan kehittämisyhtiö Kontionloikka Oy on onnistunut palvelemaan yrityksiä matalalla kynnyksellä. Yrittäjille tarjotaan palveluita kotiovelle ja ollaan aktiivisesti yhteydessä yrityksiin. Kontiolahden Yrityspalvelu Oy rakentaa aktiivisesti tiloja yrityksille ja kunnan teollisten työpaikkojen määrä on kasvanut merkittävästi.

Kunnassa otetaan yritykset huomioon jo päätösten valmisteluvaiheessa ja kunnan päätöksenteko koetaan yritysten kannalta avoimeksi ja tehokkaaksi. Kevään kuntabarometrissa joka kolmas vastaaja koki, että Kontiolahden kunnan päätöksenteko on erittäin hyvä ja toinen kolmannes arvioi hyväksi. Yrityspalvelut tukevat yritysten toiminnan kehittämistä ja valtaosa yrittäjistä kokee, että yrityspalvelut ovat kehittyneet merkittävästi tai jonkin verran parempaan suuntaan. (60 % vastaajista)

Maankäyttö ja lupapalvelut ovat saaneet hyvää palautetta yrityksiltä. Kunnan menestyminen on suoraan kytköksissä yritysten määrään ja työpaikkoihin: tämä on ymmärretty kunnan päätöksenteossa. Päättäjät ovat sisäistäneet yrittäjien merkityksen kunnalle. Yrittäjien kuntabarometrin mukaan Kontiolahti on kokoluokassaan Suomen 15. yrittäjäystävällisin kunta vuonna 2024 ja maakunnan kunnista paras.

Kontiolahdella on päivitetty elinkeinopoliittinen ohjelma sekä yritysvaikutusten arviointi käytössä. Kontiolahdella on ajantasainen hankintaohjelma ja kunta kumppanina ottaa yrittäjät huomioon alle kynnysarvojen olevien hankintojen kilpailutuksessa ja ohjeistuksessa.

Tulikiila -taidetakomon valmistaman kiertopalkinnon otti vastaan Kontiolahden kunnan edustajina kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mika Kuusela, kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Nyyssönen, kunnanjohtaja Jari Tuononen, Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n puheenjohtaja Seppo Toppi sekä Kontionloikka Oy:n ja Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Peiponen ja Kontiolahden Yrittäjien puheenjohtaja Niina Martikainen.