YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinnot Joensuun Nahkavalmiste Ky:lle ja Pielisen Kalajaloste Oy:lle
Maakunnan Vuoden Yrittäjä -palkinnon jakamisen tarkoituksena on pyrkiä lisäämään yrittäjyyden nauttimaa arvostusta yhteiskunnassamme, samalla osoittaen, mikä merkitys oma-aloitteisilla, luovilla ja taloudellisia riskejä ottavilla yrittäjillä on maamme talouselämän terveessä kasvussa ja kansakuntamme hyvinvoinnin rakentamisessa.
Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovuttivat Maakunnan Vuoden 2022 Yrittäjäpalkinnot joensuulaiselle Joensuun Nahkavalmiste Ky:lle ja nurmeslaiselle Pielisen Kalajaloste Oy:lle lauantaina 3.12. Nurmeksessa pidetyssä Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa. Palkinnon ottivat vastaan Joensuun Nahkavalmiste Ky:stä yrittäjä Mari Kuskelin sekä Pielisen Kalajaloste Oy:stä Juha Halonen.
Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinto jaettiin nyt 44. kerran.
Joensuun Nahkavalmiste Ky
Joensuun Nahkavalmiste Ky on perustettu vuonna 1955. Alkujaan yritys harjoitti myyntiä Joensuun torilla. Myöhemmin yrityksen toimipiste löytyi nykyisen Kekäleen paikalla olevasta puutalosta, jossa kaupaksi meni nahkaisia kenkiä, rukkasia ja laukkuja. Talo kuitenkin paloi 60-70 luvun taitteessa, jonka jälkeen yritys muutti suurin piirtein nykyiselle paikalleen, myyden edelleen pääasiassa laukkuja ja lompakoita todella vahvalla ammattitaidolla ja asiakaspalveluhenkisyydellä. Kolmannessa polvessa toimivan yrittäjän Mari Kuskelinin mukaan yrityksen tavoitteena ei ole tavoitella hillitöntä kasvua, vaan pysyä nykyisen kokoisena Joensuun keskustan kivijalkaan ja vahvaan asiakaspalveluun perustuvana yrityksenä.
Yrityksen omistaa Mari Kuskelin, Pirkko Kuskelin ja Arto Kuskelin.
Yrityksen toimipaikka: Kauppakatu 19, 80100 JOENSUU, www.nahkavalmistemyynti.fi
Pielisen Kalajaloste Oy
Pielisen Kalajaloste Oy:n kalatuotteet ovat kotimaassa paikallisesti kehitettyjä, jalostettuja ja valmistettuja tuotteita, joiden koko tuotantoketjun arvo säilyy Suomessa ja pääosin Pohjois-Karjalassa kalastuksesta ja tuotteisiin käytettävästä rypsiöljyn viljelystä alkaen. Säilykkeissä käytetään myös vähemmän arvostettuja kalalajeja, kuten särkeä, lahnaa ja säynettä, joten myös järvien hoitokalastus tulee samalla toteutettua.
Pielisen Kalajaloste Oy korostaa kestävää kotimaisuutta ja sitä, että puhdasta ja eettisesti tuotettua ruokaa olisi tarjolla mahdollisimman monille ja mahdollisimman helposti.
Yrityksen menestymisen salaisuutena on ollut intohimo kalastukseen ja kiinnostus alaan. Raaka-aineina käytetään vain puhdasta, suomalaista kalaa. Laatuketju toimii koko arvoketjun osalta erinomaisesti. Luonnonkala-säilykkeelle on myönnetty vuoden 2020 Lähiruokateko-palkinto.
Koko yrityksen historian ajan on panostettu voimakkaasti sivusaaliin ja vähempiarvoisten kalalajien hyötykäyttöön. Oma kalastuskalusto takaa myös laatuprosessin tasaisuuden. Oman kalastuksen lisäksi yritys ostaa kalaa myös kalastajilta. Tästä osoituksena mm. markkinoilla olevat rakenteeltaan ”tonnikalamaiset” tuotteet, jotka soveltuvat kaikkeen siihen mihin tonnikalakin soveltuu. Kyseessä voisi olla siis tuontia korvaava tuote. Esim. Leppävirralla sijaitseva Sport & Spa Hotel Vesileppis korvaa ensimmäisenä suomalaisena matkailukeskuksena tonnikalan kokonaan kotimaisella luonnonkalalla. Luonnonkala rypsiöljyssä-tuote lisää kotimaisen kalan käyttöä sellaisilla kaloilla, joita ei juuri kaupallisesti hyödynnetä. Samalla tuote auttaa järvien fosforikuorman pienentämisessä.
Yrityksen omistaa Markus Tolvanen ja Raakel Tolvanen. Yritys työllistää 21 henkilöä.
Yrityksen toimipaikka: Pitkäkoskentie 26, 75500 Nurmes Kotisivut: www.pielisen-kala.fi
Pohjois-Karjalan Yrittäjien Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa juhlapuheen piti Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Yrittäjäjuhla kokosi Nurmekseen lähes 200 yrittäjää eri puolilta maakuntaa.
Pohjois-Karjalan Yrittäjät
Lisätietoja: Merja Blomberg, toimitusjohtaja; gsm 050 – 367 5194