14.11.2022 klo 21:37
Uutinen

Magnus Sundell on Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien uusi puheenjohtaja

Kaksikielinen Magnus Sundell (Mustasaaren Yrittäjät) valittiin Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi 14.11. aluejärjestön vuosikokouksessa. Puheenjohtajan pesti alkaa vuoden 2023 alusta, jolloin tehtävänsä jättää nykyinen puheenjohtaja Mikael Fredman.

Kolmekymmentäkuusivuotiaalla Magnuksella on yli viiden vuoden kokemus yrittäjyydestä tietokonealalta. Hän on johtanut nuorten yrittäjien verkostoa alueella vuoden päivät. Tästä tehtävästä Magnus luonnollisesti luopuu aloittaessaan Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajana. Hän on myös osallistunut Suomen Yrittäjien valiokuntatyöhän energia- ja ilmastovaliokunnan jäsenenä.

Vertaistuki ja vastuullisuus lähellä sydäntä

Magnus näkee hallitustyön loistavana mahdollisuutena inspiroida ja opastaa yrittäjiä vastuullisuusajatteluun. Yrityksiin kohdistetut vastuullisuusodotukset ja -vaatimukset kasvavat hänen mukaansa jatkuvasti. Tässä tärkeässä tehtävässä tarvitaan paikallisyhdistysten ja alueen saumatonta yhteistyötä. Myös vertaistuki on lähellä uuden puheenjohtajan sydäntä.

– Moni yrittäjä tekee paljon asioita yksin, jolloin vertaistuki ja yhdessä olo toisten yrittäjien kanssa on kullan arvoista. Haluan, että opettelemme tekemään asioita enemmän yhdessä. Aloitan puheenjohtajan tehtävän nöyränä, mutta innolla, toteaa Magnus.

Varapuheenjohtajat

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Norrlin-Asplund (Mustasaaren Yrittäjät) ja Jenni Parpala (Vaasan Yrittäjät). Varapuheenjohtajien kaudet ovat puheenjohtajan tapaan kaksivuotisia alkaen vuoden 2023 alusta.

Hallitus

Vuosikokouksessa valittiin myös hallitusjäseniä. Uusina valittiin Tomas Bäck (Mustasaaren Yrittäjät), Niklas Iso-aho (Malax Företagare), Jonna Kovala (Vähänkyrön Yrittäjät), Satu Wivolin (Vaasan Yrittäjät) ja Osku Pienimäki (Nuoret Yrittäjät). Entisinä jäseninä hallituksessa jatkavat Björn Helsing (Vörå Företagare) ja Göran Östberg (Korsnäs Företagare).