Tuomas Maisala Karhunkierroksen pisintä ultramatkaa juoksemassa. "Omien rajojen testaaminen antaa luottamusta myös yrittäjänä toimimiseen." Kuvaaja Rami Valonen
28.6.2023 klo 10:00
Uutinen

Maisala.net Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on rahoituskonsultti ja ultrajuoksija Tuomas Maisala, joka on onnistunut yhdistämään arkipäiviinsä sopivassa suhteessa perhe-elämää, yrittäjyyttä ja urheilua.

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Oma osakeyhtiö on ollut vuodesta 2017. Sitä ennen sivutoimista konsultointia toiminimellä.

Yhteystiedot?

👉 Yhtiö: www.maisala.net, 📞 044 766 7000, 📧 tuomas@maisala.net
🏃 Urheilija: tuomas.maisala.net ja Instagram @tmaisala

Yrityksen toimiala?

Rahoituskonsultointi ja startup-sijoitustoiminta. Autan lupaavia uusia yrityksiä soveltuvien rahoittajien löytämisessä ja rahoituksen hakemisessa. Sijoitan oman yhtiön taseesta joihinkin sopiviin yhtiöihin, jolloin tulee pidempi ja syvempi yhteistyö liiketoiminnan kehittämiseksi.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Startup-kenttään tutustuin vuosituhannen vaihteessa .com-huuman huipulla. Siirryin yhdestä tällaisesta startupista ensin TKK:lle yrittäjyyskurssien assistentiksi ja sieltä kesällä 2001 käynnistämään Innopoliin opiskelijayrittäjyysohjelmaa. Toimin yli 15 vuotta eri yrityshautomoissa alkavien yritysten neuvontatehtävissä. Halusin saada lisää vapautta omaan kalenteriin ja lisäaikaa omalle juoksuharrastukselle – oli muutenkin sopiva hetki siirtyä yrittäjäksi. Firman nimi tuli suoraan web-domainista, jonka olin jo 2000-luvun alussa omalle toiminimelle rekisteröinyt. Henkilöyhtiölle ihan toimiva.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työskentelen kotitoimistolta käsin. Usein aloitan päivän aamutreenillä 7-7.45 ja syön aamupalaa samalla, kun lapset lähtevät kouluun. Rauhallisin väli 9-12 kuluu eniten keskittymistä vaativiin töihin. Lounaan paikkeilla on usein lyhyt juoksulenkki tai ekaluokkalaisen haku koululta taukona istumiselle.

Iltapäivään 13-16 sovin useasti etäpalavereita. Niiden lomassa hoituu välipala lapsille ja heidän ohjaamista omiin harrastuksiinsa. Lapset ovat hyvin oppineet kuulokkeista tunnistamaan, milloin olen kokouksessa. Saan silloin usein lappuviestejä pöydän kulmalle: saanko pelata kyllä/ei, menen kaverille, koska pitää palata tai kuka vie mut treeneihin tänään.

Päivän päätreenin ajoitan 17-20 välille. Illalla teen tunnin valmistelevia hommia. Ideaalipäivä jaksottuu noin 7h töitä ja reilu 2h urheilua. Jos deadlinet painavat päälle, työjakso iltapäivällä venyy ja tingin treeniajasta tai jos jatkan illalla pidempään, seuraavan aamun treeni jää väliin.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

On antoisaa tutustua eri toimialojen yrityksiin. Oppii koko ajan uutta, vaikka rahoituspuolen asioissa toistuukin paljon samanlaista valmistelutyötä kuten kassavirtalaskelmien tekoa.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Erityisosaaminen rahoituksesta on vahvalla pohjalla. Saan paljon suosituksia tyytyväisten asiakkaiden kautta, mikä on suoranainen onni, koska yrittämisen perustaidoista myynti ja markkinointi eivät varmasti ole vahvuuksiani.

Miten purat stressiä?

Liikunta – vaikka olisi kova kiire ja olisi tullut tehtyä töitä koko päivä iltaan asti, käyn lenkillä vaikka kymmenen jälkeen illalla.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Vapaampi työaika ja mahdollisuus panostaa treeneihin on toiminut erittäin hyvin. Tein osakeyhtiölle heti työsuhdeliikunnan palvelusopimuksen Esportin kanssa. Ryhmäliikunnan aikataulu auttaa siinä, että tulee paremmin pidettyä kiinni ajatelluista treeneistä. Suhteessa palkkatyöhön olen pystynyt nostamaan harjoitusvolyymiä ja olen polkujuoksussa menestynyt suht hyvin kansallisesti ultramatkoilla 70-300km.
Jonglööraus oli odotettua eri projektien kanssa. Yksinyrittäjän iso haaste on pitää itse kaikki pallot samaan aikaan ilmassa. Joskus tulee stipluja, jos tuli liian monta projektia kerralla hallittavaksi. Asiakkaat kyllä yleensä ymmärtävät hyvin, jos joku tavoiteaika ei täysin toteudu tai unohdan yhden asian monesta.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Retkiluistelu on hyvin sääherkkä laji. Sen harrastajalla pitää olla niin sanotusti sormi liipasimella, jos haluaa luonnonjäiden tarjoamat ulkoilumahdollisuudet hyödyntää. Veto on sen verran vahva, että välillä on jätettävä laskutettavaa työtä väliin, jotta ehtii sään antaman aikaikkunan puitteissa jäille, ennen kuin sataa lunta jään päälle tai tulee plussakeliä. Jos lasken, paljonko olisin tienannut tekemällä sen ajan töitä, tulee todella kalliita treenejä. Edes yrittäjän ei kannata ajatella asioita aina rahan kautta.

Onko sinulla aamurutiineja?

Aamutreeni antaa ehdottomasti virtaa koko päivään. Riittävä yöuni on kuitenkin vielä tärkeämpi, joten vältän tilannetta, että nipistäisin levosta ehtiäkseni aamulla treenaamaan.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Työ on tehokkaampaa, kun lataa akkuja ja virtaa riittää. Huolehdi omasta jaksamisestasi ja irrota itsesi töistä – oli se oman valinnan mukaan liikuntaa, kulttuuria tai jotain muuta mieleistä. Vaikka kuinka haluaisit olla palveluvalmis ja asiakkaiden saatavilla, aina ei tarvitse olla tavoitettavissa. Pistä puhelin äänettömälle ja viestintäkanavien notifikaatiot pois, kun haluat keskittyä johonkin työhön tai lähteä pariksi tunniksi nauttimaan upeasta ulkoiluilmasta.

yrittäjä ja ultrajuoksija Tuomas Maisala, Maisala.net Oy

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >