Suomen Yrittäjien uudet asiantuntijat Hannes Torppa ja Maria Nyroos.
13.6.2023 klo 09:56
Uutinen

Maria Nyroos ja Hannes Torppa Suomen Yrittäjien uusiksi asiantuntijoiksi

Suomen Yrittäjien digipolitiikan asiantuntijana aloittaa Master of Science Maria Nyroos ja elinkeinopolitiikan asiantuntijana hallintotieteiden kandidaatti Hannes Torppa.

Nyroosin asiantuntijavastuulla ovat Yrittäjien digi-, innovaatio- ja korkeakoulupolitiikka.

Nyroosilla on vankka kokemus tutkimus- ja innovaatiopolitiikasta työskenneltyään asiantuntijana Länsi-Suomen Eurooppa-toimistossa, missä hänen vastuullaan oli digitaalinen siirtymä ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopolitiikka. Nyroos on työskennellyt asiantuntijana myös muun muassa Suomen Ylioppilaskuntien Liitossa sekä avustajana europarlamentaarikko Miapetra Kumpula Natrille Euroopan parlamentissa.

– Yritykset ovat myös Suomen innovaatioiden lähde, ja tätä toivon voivani osaltani edistää, Nyroos sanoo.

Hannes Torppa siirtyy Yrittäjiin elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustajan tehtävästä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Tätä ennen Torppa on toiminut muun muassa Finnish Consulting Groupissa kuntajohtamisen koulutuspäällikkönä ja kansanedustajan avustajana eduskunnassa. Torppa on muun muassa kunnanvaltuutettu Keski-Pohjanmaalla Vetelissä.

Yrittäjissä Torpan asiantuntijavastuulla on erityisesti vaikuttaminen kuntien ja alueiden elinvoimaan sekä julkisten kilpailutusten vauhdittaminen niin, että pk-yritykset pääsevät niihin osallisiksi.

– Yrittäjien arjessa on vielä monia haasteita, joihin täytyy löytää ratkaisuja. Tartun tähän työhön tarmolla, yhdessä koko yrittäjäkentän kanssa, Torppa sanoo.

Nyroos aloittaa tehtävässään 1.8.2023 ja Torppa 11.9.2023. Nyroosin edeltäjä Joonas Mikkilä on siirtynyt Teknologiateollisuuden palvelukseen. Torpan edeltäjä Henrik Wickström valittiin kansanedustajaksi kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

Toimitus
Toimitus