28.5.2024 klo 20:28
Uutinen

Miitta Kopra | Vantaan vuoden 2024 nuori yrittäjä

Unelmien ammatissa

Vantaan Seudun Vuoden nuori yrittäjä 2024 on Miitta Kopra. Hän antaa henkilökohtaista yksilövalmennusta verkossa ja pyörittää toiminnallista crossfitsalia Vantaan Nikinmäessä. Kopra on myös CrossFit Elite kilpaurheilija sekä kahden lapsen äiti.

Ensimmäiseen yritykseensä Move & Enjoy Oy Kopraa pyydetiin osakkaaksi. Se oli Nikinmäkeen avattava crossfitsali. Hän lähti mukaan, koska hänellä ei ollut aikaisempaa kokemusta yrittämisestä. Tuntui turvalliselta, kun mukana oli muitakin.

Pian kuitenkin ilmeni, että yhden osakkaan toiminta yrityksessä ei voinut enää jatkua. Häntä syytettiin rikoksista. Tilanne oli nuorelle yrittäjälle pelottava. Hän tosin oli jo jonkun aikaa aavistellut jotain olevan tekeillä. Loppujen lopuksi Miitta osti kaikki muut osakkaat ulos yhtiöstä.

Hän halusi tehdä yrityksestä omannäköisen. Koronasulkujen aikana hän remontoi, piti ulkotreenejä ja laajensi salia. Hyvin eteenpäin lähtenyt toiminta perustuu jäsenyyteen. Tämän hetken jäsenmäärä on runsaat 250 ja on edelleen kasvussa. Nykyinen sali on kooltaan 1000 neliömetriä.

Yrittäjä tekee kaiken henkilökohtaisen valmennustyön toisen yrityksensä Miitta Kopra Tmi alla. Hän myös järjestää toiminnallisen urheilun kilpailuja. Miitta itse kilpailee Suomen kärkitasolla CrossFit Elite kilpaurheilijana.

Äidiksi tulonsa jälkeen hän sai idean mamma crossfitistä. Hän suunnitteli konseptin, missä äidit ja lapset voisivat liikunnan tiimoilta kohdata. Se sai hyvän vastaanoton ja nykyisin mamma crossfit on levinnyt ympäri Suomen.

Vuoden 2023 liikevaihto oli 277 000 euroa. Kasvua edellisvuodesta oli reippaat 50 prosenttia. Liikevaihto tulee nousemaan myös tänä vuonna. Vaikka yritys investoi merkittävästi toiminnan kehittämiseen, tekee se silti kelvollista tulosta, viime vuonna lähes 20 prosenttia.

Yrittäjä ei tee töitä pelkästään rahan vuoksi. Hän on huolestunut ihmisten henkisestä väsymyksestä. Nuori yrittäjä vakuuttaa, että liikunnan kautta on löydettävissä energiaa.

Työ on Miitalle intohimo ja hän pistää itsensä täysillä likoon. Työ ei aina edes tunnu työltä vaan on elämäntapa, josta hän nauttii.

Hänellä on Instagramissa lähes 38 000 seuraajaa. Hän on tunnetuimpia valmentajia Suomessa tällä alalla.
Vantaan Seudun Yrittäjät painottaa valinnassaan Miitta Kopran onnistumista kasvattamaan yritystään kannattavasti myös koronan aiheuttamissa haastavissa oloissa. Hän tekee työtään oman persoonansa peliin laittamalla. Iloinen, positiivinen ja kannustava asenne yhdistettynä kovaan työhön tuottavat tulosta. Vaikutukset niin lähialueen kuin hieman kauempaakin tulevien ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi ovat rahassa mittaamattomia.

Miitta Kopra
Miitta Kopra Tmi
(Move & Enjoy Oy)
info@crossfitnousu.fi
P. 040 596 5208

Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
esa.manttari@yrittajat.fi
P. 0400 557 411