Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

16.9.2024 klo 10:00
Uutinen

Mistä löydät hyvän tilitoimiston? Askelmerkit kohti oikeaa valintaa

Uusi yrittäjä tai jo kokenut konkari, jolla on tarve etsiä hyvä tilitoimisto, molemmat ovat samojen haasteiden äärellä: mistä löytää ja miten valita se oikeasti hyvä tilitoimisto?

Se mikä sopii täydellisesti yhdelle, ei välttämättä ole paras vaihtoehto toiselle.

Mitä palveluja tarvitset tilitoimistolta?

Tiesitkö, että tilitoimistot tarjoavat paljon muitakin palveluja kuin kirjanpitoa? Lakisääteinen kirjanpito on todennäköisimmin se minimivaatimus, jota tarvitset. Tilitoimistoilta voit kuitenkin saada paljon enemmän. Parhaimmillaan tilitoimisto toimiikin johdon oikeana kätenä konsultoiden, auttaen tukien hakemisessa ja lukujen tulkinnassa.

Taloushallintoon liittyy omanlaisiaan erikoispiirteitä eri toimialoilla. Osa tilitoimistoista on erikoistunut tiettyihin toimialoihin, jolloin heillä on luonnollisesti syväosaamista aiheesta. Toisaalta voi olla hyödyllistä, että tilitoimistolla on laajaa näkemystä eri toimialoilta. Riskien välttämiseksi kannattaa joka tapauksessa varmistaa, että tilitoimistolla on kokemusta myös sinun edustamasi toimialan kiemuroista.

Millaista ohjelmaa haluat käyttää taloushallinnossa?

Tilitoimistot käyttävät erilaisia taloushallinto-ohjelmia. Tilitoimistoa valitessasi onkin tärkeää myös tietää mitä ohjelmaa haluat käyttää, sillä jokaista ohjelmaa ei saa kaikkialta.

Ohjelmistojen eroavaisuudet ilmenevät järjestelmien sisällössä ja käytettävyydessä sekä soveltuvuudessa eri toimialoille. Ohjelmiston valinta vaikuttaa jatkuvasti arkeesi merkittävästi, joten sen valintaan kannattaa panostaa. Varmista ainakin, että:

  • Ohjelmisto soveltuu toimialallesi ja liiketoimintaasi.
  • Ohjelma on yhteiskäyttöinen, eli sekä sinä että tilitoimistosi hoidatte talousasioita yhdessä samassa ohjelmassa, jolloin yhteistyöstä tulee vaivatonta.
  • Toiminnot on helppo ymmärtää ja käytettävyys on aidosti hyvä.
  • Pakettiin kuuluu mobiilisovellus, jolla hoidat asioita reaaliaikaisesti pois päiväjärjestyksestä.
  • Siihen on saatavilla tarvittavat integraatiot (jos et heti tarvitse, voit tarvita toiminnan kasvaessa).


Yksi kokonaisratkaisun suurimmista hyödyistä on se, että kaikki talouteen liittyvä tieto ja tositteet liikkuvat samassa järjestelmässä. Näin saatavillasi on koko ajan ajantasainen tieto siitä, miten yritykselläsi talouden näkökulmasta menee. Taloushallinto vaatii aina erityisosaamista ja siksi suosittelemme yrityksille tilitoimiston käyttöä.

Taloushallinto-ohjelman käyttöönotto on helpompaa kuin ajatellaan: Fennoan saat käyttöösi asiantuntevan tilitoimiston kautta. Se on helppokäyttöinen taloushallinto-ohjelma, jolla hoituvat niin kirjanpito, laskutus, palkanlaskenta, raportointi, kuin sähköiset allekirjoituksetkin – tärkeimmät vaikka mobiililla.