9.12.2020 klo 17:53
Uutinen

Muista paikallisia pienyrittäjiä jouluna – Auta pientä jouluna! -kampanja kutsuu mukaan joulun ihmeeseen

Auta pientä jouluna! -kampanja on tärkeä muistutus joulun hankintoja tehtäessä. Nyt apu on tärkeämpää kuin koskaan.

Poikkeuksellinen vuosi 2020 on loppumassa. Keväällä koko maailma koki shokin, kun koronavirus levisi ja tautiaalto sulki kaupunkeja, kyliä ja kokonaisia yhteiskuntia.

Ensimmäisenä asiakaskadon tunsi nahoissaan pienyrittäjät, joiden liiketoiminta seisahtui, kun rajoitukset pitivät asiakkaat etäällä. Teollisuuden yritykset kokivat kriisin viennin, logistiikan ja huoltotöiden hankaloitumisena.

Suomen Yrittäjät näki hädän ja perusti Auta pientä! -kampanjan muistuttamaan kuluttajia siitä, että valinnoilla ja hankinnoilla voi ohjata euroja pienyrittäjän taskuun.

Yrittäjät saivat vetoapua suomalaisilta mediataloilta, jotka antoivat tilaa ja näkyvyyttä viestille.

– Haluamme kiittää kaikkia suomalaisia ja Suomessa toimivia mediataloja – niin valtakunnallisia, alueellisia kuin paikallisia medioita – jotka ovat antaneen Auta pientä! -viestille näkyvyyttä. Avunhuutomme ei olisi saavuttanut suomalaisia tässä mittakaavassa ilman mediatalojen vastaantuloa. Kiitämme suuresti suomalaisten pk-yritysten ja etenkin pienyrittäjien puolesta, Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila sanoo.

Pienet teot ovat merkityksellisiä

Apua on tarvittu jälleen, kun joulu lähenee. Tautitapausten toinen aalto on vesittänyt monien yrittäjien tärkeimmän myyntisesongin. Auta pientä! -viesti on yhä tärkeä.

Tapahtumat, konsertit, joulumyyjäiset ja glögitreffit ovat peruttu, mikä tuntuu monella toimialalla.

– Kohdistamalla arjen ostokset ja palvelut paikallisille pienille yrityksille ylläpidämme tuotantoa, palveluita ja taloutta. Suosi siis oman kylän yrittäjää ja kotimaisuutta. Osta pienistä verkkokaupoista. Hanki lahjakortteja palveluihin, jotka voit hyödyntää pandemian kukistuttua. Tapoja on monia, Jussila muistuttaa.

Yrittäjät on laatinut kampanjamateriaalia käyttöön niille, jotka haluavat olla mukana muistuttamassa joulunalusajan tärkeästä viestistä. Verkkosivustolta yrittajat.fi/autapienta -sivulta voi ladata vaikka Auta pientä jouluna! -kuvia jaettavaksi sosiaalisessa mediassa sekä A4-kokoisen julisteen, jonka voi laittaa esimerkiksi yrityksen ikkunaan. Facebookissa voi lisätä profiilikuvaan kehyksen, joka löytyy Suomen Yrittäjien Facebook-feedistä.

– Joulu on hyvän tahdon ja ihmeiden aikaa. Tämän vuoden joulun ihme voisi olla se, että tämä poikkeuksellinen aika saisi meidät puhaltamaan yhteen hiileen täysin uudella tavalla. Ostetaan tänä jouluna yrittäjältä, markkinointipäällikkö Eija Sinisalo toivoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi