29.8.2023 klo 13:51
Uutinen

Musiikkia minuuttiveloituksella

19-vuotias Aatu Soikkeli perusti vuosi sitten toiminimen Dragon Emperor Productions, joka on erikoistunut traileri- elokuva- ja pelimusiikkiin. Musiikkimaailmaan Soikkeli sukelsi 10-vuotiaana, jolloin hän aloitti rumpujen soittamisen Enon bändikerhossa.

Nykyisin Liperin Ylämyllyllä asuva ja pientä musiikkistudiota pitävä Soikkeli soittaa rumpujen lisäksi myös pianoa ja kitaraa. Aluksi hän keskittyi metallimusiikkiin, mutta tyylisuunta on kehittynyt enemmän kohti traileri- ja elokuvamusiikkia. Nykyisin Soikkelin säveltämässä, synkänpuhuvassa musiikissa yhdistyy runsas määrä erilaisia ääniä.

– Hyvä ääni saattaa tulla useasta, vaikkapa kolmesta soittimesta, jotka yhdistetään ja muokataan kokonaan uudeksi ääneksi.

Asiakkaat ulkomailla

Traileri- elokuva- ja pelimusiikkia Soikkeli myy minuuttiveloituksella. Asiakkaat voivat tilata häneltä lyhyitä musiikkipätkiä tarpeidensa mukaan erilaisiin tarkoituksiin. Aatu Soikkeli kertoo, että asiakkaat löytyvät ulkomailta.

– Tällä hetkellä työskentelen intialaisten kanssa Iffy on Edgle -minisarjan parissa ja malesialaisten kanssa on ollut keskusteluja lyhytelokuvan musiikista.

Syy kansainväliseen asiakaskuntaan on selkeä – Soikkeli on alun perinkin pyrkinyt tuottamaan musiikkia kansainvälisille markkinoille, ja materiaalit sosiaaliseen mediaan hän tekee englanniksi.

– Instagram on hyvin vahva markkinointialusta. En ole pistänyt senttiäkään rahaa mainontaan. Pyrin tekemään pääsääntöisesti kaksi julkaisua ja 2 Reelsiä (videota) viikossa. Kuvilla tavoittaa 100–200 katsojaa, Reelsillä sadasta muutamaan tuhanteen. Reelsit ovat nykyään hyvin tehokas markkinointikeino, vaikka niitä ei läheskään kaikki yritykset käytä hyödyksi.

Asiakastöiden lisäksi Soikkeli on julkaissut ahkerasti omaakin musiikkia. Hän on julkaissut vuoden aikana kaksi soololevyä ja kesäkuussa ilmestyi single.

Teksti ja kuva: Suvi Palosaari