30.6.2021 klo 10:49
Uutinen

Muutto Joensuuntielle tuplasi asiakasmäärän

Julkaistu: 20.11.2016 | 14:24

Teksti: Somero-lehti/Sari Merilä


Lemmikkitarvikeliike Joshaidas on palvellut somerolaisia lemmikinomistajia kymmenen vuotta.
Liike aloitti Jukolan talossa 2006. Se muutti Valtaharjun liiketaloon 2012.
– Kun muutin liikkeen Joensuuntien varteen, niin asiakasmäärä tuplaantui. Ainakin oman kokemukseni mukaan erikoisliikkeen kannattaa olla tässä kaupungin ytimessä, kertoo yrittäjä Leena Järvinen.
Loppuvuodesta on edessä uusi muutto. Joshaidas  siirtyy Rostinkulman liiketaloon,  Joensuuntie 26, jossa se avaa joulukuun alussa.
– Eli aloitan lähipäivinä niin kutsutun muuttomyynnin, yrittäjä vinkkaa.
Joshaidasilla on vakiintunut asiakaskunta. Somerolaisten lisäksi väkeä käy Salosta ja muualtakin maakunnasta.
– Esimerkiksi Salosta tullaan meille ostamaan hyvää paikallista heinää jyrsijöille. Marsut ja vastaavat ovat tarkkoja siitä mitä syövät, ei niille kelpaa pölyinen ja liian tiivis heinä, yrittäjä kertoo.

Kivijalkamyymälän tärkein myyntituote on kissojen ja koirien perusruoka.
– Ne käsittävät reilusti yli puolet myynnistä. Kakkosena tulevat koirien erilaiset kotimaiset herkut. Viimeinen neljäsosa on muita tarvikkeita.
– Sen olen tosin huomannut, että kalleimmat koiranruuat menevät nykyään huonommin kaupaksi. Monet ovat siirtyneet huokeampiin vaihtoehtoihin.
– Yksi koko ajan nouseva myyntiartikkeli on kissanhiekka. Eli ilmeisesti kissoja pidetään yhä enemmän vain sisätiloissa, Järvinen kertoo.
– Viime kesä oli myynnin suhteen ylipäätään normaalia heikompi. Heinäkuu on yleensä meillä vuoden paras kuukausi, mutta ei nyt. Missä ihmeessä mökkiläiset olivat, Järvinen miettii.
Joshaidasissa on myynnissä kissoille, koirille ja jyrsijöille kattava varustus ruokaa ja tarvikkeita. Kaloille ja lemmikkilinnuille löytyy perusruokaa.
Jotkut ovat kyselleet, että voisiko Joshaidas perustaa myös nettikaupan, mutta siihen eivät yrittäjän rahkeet riitä.
– Pääasiassa olen tässä yksin kuutena päivänä viikossa, joten en millään ehtisi pyörittämään verkkokauppaa.