YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Naisyrittäjä, tiesitkö tästä apurahasta?
Visan Pohjoismaissa ja Baltiassa toteuttaman kyselytutkimuksen perusteella noin neljännes naisista on joskus elämänsä aikana perustanut oman yrityksen. Kuva: Getty Images

Naisyrittäjä, tiesitkö tästä apurahasta? Tarjolla 10 000 euroa

Visa avasi haun naisyrittäjille suunnattuun apurahaohjelmaan.

Digitaalisia maksujen tarjoava Visa käynnistää She’s Next -apurahaohjelman järjestyksessään kolmannen kerran. Ohjelma järjestetään yhteistyössä naisyrittäjäverkosto Feminvestin ja avoimen innovaation kumppani Helven kanssa.

Ohjelman tavoitteena on tukea naisyrittäjiä tarjoamalla heille rahoitusta ja resursseja yritystensä kasvattamiseen.

Visa huomauttaa tiedotteessaan, että naiset ovat edelleen aliedustettuina yrittäjinä. Suomessa yrittäjiä on noin 300 000, joista naisia on noin kolmannes. Startup-rahoituksesta vain noin kuusi prosenttia ohjautuu naisten perustamille yrityksille.

Tutkimus: Puolet unelmoi yrityksen perustamisesta

Visan Pohjoismaissa ja Baltiassa toteuttaman kyselytutkimuksen perusteella noin neljännes naisista on joskus elämänsä aikana perustanut oman yrityksen. Vastanneista yli puolet unelmoi oman yrityksen perustamisesta.

Tutkimustulosten mukaan naisyrittäjät perustavat Suomessa yrityksen miesyrittäjiä useammin intohimosta ja saadakseen toteuttaa ideoitaan. Pohjoismaissa ja Baltiassa naiset arvostavat miehiä enemmän yrittäjyyden mahdollistamaa henkilökohtaista kehittymistä ja oppimista. Talouteen liittyvissä kysymyksissä naisyrittäjät ovat miehiin verrattuna turvallisuushakuisempia. Naisyrittäjät pitävät taloudellista turvaa tärkeänä miehiä useammin.

Visan tilaamaan ja Kantarin toteuttamaan verkkokyselyyn osallistui 1 000 vastaajaa seitsemästä maasta. Tutkimus toteutettiin Latviassa, Liettuassa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Virossa elo-syyskuussa 2024.

Nämä yritykset voivat hakea

She’s Next -ohjelman kautta kolme naisten omistamaa yritystä Suomessa saa kukin 10 000 euroa ja lisäksi henkilökohtaista yritysvalmennusta vuoden ajan. Tämän vuoden ohjelmassa uudet ja aiempien vuosien She’s Next -apurahan saajat kutsutaan alumniverkostoon Feminvest EXPAND -ohjelman kautta.

– She’s Next -apurahaohjelman avulla haluamme kannustaa yrittäjyyttä ja osaltamme tukea rohkean valinnan tehneitä naisyrittäjiä, Visan Suomen ja Baltian maajohtaja Juha Sillanpää sanoo.

She’s Next -apurahaohjelmaan voivat hakea yritykset, jotka on rekisteröity Suomeen ja jotka ovat toimineet vähintään vuoden ajan. Yrityksestä vähintään 51 prosenttia on oltava naisen / naisten omistuksessa.

She’s Next -apurahaohjelman hakuaika alkaa 1. lokakuuta ja päättyy 31. lokakuuta. Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen