YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Nämä ovat Yrittäjien ratkaisut toimivaan soteen – “Yritykset tarjoavat lisää resursseja ja osaamista terveydenhuoltoon”
Suomen Yrittäjät on julkaissut oman sote-ohjelmansa osana yrittäjäjärjestön vaalitavoitteita.
– Suomi on hyvinvointiyhteiskunta, mutta onko meillä hyvinvoivat ihmiset? Meillä enemmänkin keskustellaan sairastavuudesta kuin toteutetaan rohkeasti ehkäisevää terveydenhuoltoa. Ja jos sairastuu, lääkärin vastaanotolle ei pääse ajoissa, todetaan Suomen Yrittäjien sote-ohjelmassa.
Suomen Yrittäjien mukaan uusien hyvinvointialueiden tulisi panostaa oman toimintansa tehostamiseen sekä arvioida oman palvelutuotantonsa kustannuksia ja laatua eikä vaatia jo käynnistysvaiheessa lisärahoitusta valtiolta.
– Tavoitteemme on hyvin yksinkertainen. Tehdään yhdessä suomalaisille maailman parhaat hyvinvointipalvelut. Yritykset tarjoavat lisää resursseja ja osaamista suomalaiseen terveydenhuoltoon. Tarjoamme uutta teknologiaa, joka samalla mahdollistaa enemmän aikaa asiakastyöhön. Tarjoamme nopeaa hoitoon pääsyä. Tarjoamme yhteistyötä myös ennakoivaan terveydenhuoltoon sekä terveyden edistämisen palveluihin. Vain terveenä on mukava yrittää ja rakentaa suomalaista yhteiskuntaa, ohjelmassa kiteytetään.
Yrittäjien ratkaisuja toimivaan soteen
- Hyvinvointialueen on hankittava laajasti palveluita alan yrityksiltä. Tässä keinoja ovat ostopalvelut, palvelusetelit ja kumppanuudet.
- Ostopalvelut pitää jakaa tarkoituksenmukaisiin osiin, jotta myös pienemmät sote-yrittäjät voivat jättää niihin tarjouksen.
- Palvelusetelin arvo on määriteltävä sellaiseksi, että se mahdollistaa käyttäjälleen palvelun saamisen julkisen sektorin asiakasmaksulla.
- Hyvinvointialueille on säädettävä velvollisuus laskea julkisesti omistetun tuotannon yksikkökustannukset ja julkistaa ne.
- Muutosesitys koskien lakia rajat ylittävästä terveydenhuollosta saatetaan voimaan viivyttelemättä.
- Hallitus säilyttää Kansaneläkelaitoksen järjestämän kuntoutuksen Kelassa. Lisäksi selvitetään, onko kuntoutuksen nykyiselle 65 vuoden yläikärajalle enää perusteita, koska työurien pidentyessä kuntoutus nousee entistä merkittävämpään rooliin.
- Hoitoon pääsyn velvoittavia määräaikoja lyhennetään puolittamalla ne nykyisistä, jotta sairaudet eivät pääsisi pahenemaan ja paras hoitovaste toteutuisi.
Suomen Yrittäjien sote-ohjelmaan voi tutustua enemmän tästä.
Vinkkaa meille juttuaihe!
Toimitus
toimitus@yrittajat.fi