18.3.2021 klo 14:00
Uutinen

Nordea alkaa myöntää Euroopan investointirahaston turvaamaa rahoitusta pk-yrityksille aiempaa edullisemmilla ehdoilla

Euroopan laajuisen takuurahasto eli EGF-takaus auttaa pk-yrityksiä, joilla ei esimerkiksi ole riittävästi vakuuksia tai suurta rahoituspuskuria.

Nordea tuo markkinoille uudet pk-yrityksille suunnatut rahoitustakaukset Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Ne toteutetaan Euroopan investointirahaston (EIF) uuden takausohjelman, Euroopan laajuisen takuurahaston (EGF), puitteissa. Tavoite on varmistaa talouden elpyminen koronakurimuksesta. Tässä pk-yrityksillä on suuri rooli.

EGF-takaus auttaa pk-yrityksiä, joilla ei esimerkiksi ole riittävästi vakuuksia tai suurta rahoituspuskuria.

Takausprosentti on kiinteä 70 prosenttia, eli 700 miljoonan euron takauskapasiteetilla Nordea voi antaa miljardi euroa lainaa aiempaa edullisemmilla ehdoilla.

Euroopan laajuisen takuurahaston (EGF) perusti äskettäin Euroopan investointipankkiryhmä, johon kuuluvat Euroopan investointipankki ja Euroopan investointirahasto. EGF:n avulla halutaan varmistaa likviditeetti EU:n jäsenmaissa vastuullisesti toimiville pk-yrityksille ja auttaa niitä selviytymään COVID-19-pandemiaan liittyvistä vastoinkäymisistä. Tarkoituksena on myös tukea terveen liiketoiminnan kasvua.

– EGF on EU:n elvytyspakettiin sisältyvä yleiseurooppalainen väline, joka antaa meille mahdollisuuden lisätä merkittävästi tukeamme pienyrityksille Pohjoismaissa ja muissa EU:n jäsenmaissa. Yritykset ovat kärsineet kuluneen vuoden aikana rajusti, ja olemme tyytyväisiä, että voimme yhteistyössä Nordean kanssa suunnata niille kipeästi kaivattua rahoitusta, EIF:n toimitusjohtaja Alain Godard sanoo.

Nordea alkaa ottaa yhteyttä asiakasyrityksiinsä, joilla on terveet liiketoimintasuunnitelmat kertoakseen rahoitusmahdollisuudesta.

Nordealla on Pohjoismaissa 500 000 yritysasiakasta ja luotonannon volyymi on noin 85 miljardia euroa.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi