8.9.2022 klo 11:47
Uutinen

Nuoret Yrittäjät esittäytyvät: Puheenjohtaja Anton Sutinen pyörittää tunnettua jäätelökioskia

Teksti: Joonas Hiltunen
Kuva: Lauri Jänis

Vuodesta 2019 toiminut Ylisoutajan jäätelökioski on osa Anton auttaa -toiminimeä. Yrittäjä Anton Sutinen (30) tunnetaan Anton auttaa -toiminimen alkuajoista moniosaavana apumiehenä ja aina avuliaana joka paikan höylänä. Tämä avulias kuva on varmasti auttanut Antonin jäätelökioskimyyjän uraa ja asiakaspalvelutaitoja on lisäksi treenattu muun muassa taitajakisoissa menestyksellisesti.

Anton on tehnyt hienoa brändityötä kioskinsa ja samalla itsensä kanssa yrittäjänä. Paikallisesti hänet tunnetaankin Jäätelökeisari -tittelillä. Brändityössä auttavat selkeä sijainti sekä videomateriaalituotanto. Anton on tehnyt vuodesta 2020 lauantain herkutteluhetki -mainosvideoita, joissa hän maistelee ja arvioi eri jäätelöitä. Edelleen linjoille tulee suuria katsojamääriä ja siitä on tullut osalle paikallisista luonto-ohjelman lisäksi osa viikonlopun perinnettä. Yhteistyöehdotuksiakin on tullut, viimeksi videolla esiintyi Markus Hirvonen ja Suomen vahvin mies Mika Törrö!

Anton ei uskonut alussa, että hän tekisi työtä näinkin täydellä sydämellä. Palveluvalmius on miehelle kaiken A ja O ja hän haluaa aidosti keskustella asiakkaan kanssa ja tuottaa hänelle myös samalla elämyksen. Kyllähän se jäätelö maksaa enemmän kioskilla, kuin S-marketin kassalla, ja tälle arvolle pitää antaa selitys.

Innostus yrittäjyyteen on lähtöisin jo viisivuotiaasta lähtien, jolloin Anton muistaa todenneen vanhemmilleen haluavansa yrittää. Yrittäjyydessä kiinnostuu oma vapaus ja into toteuttaa.

Anton on pohtinut jäätelökioskin tulevaisuuteen uusia konsepteja, kuten sokkomaisteluita, vierailuita synttärijuhliin tai laajentamista Afrikkaan. Kuten tästä voi päätellä, on Jäätelökeisari luonteeltaan kovimman luokan heittäytyjä – tämä luonteenpiirre, jos joku sopii yrittäjälle!

Pohjois-Karjalan Nuorten Yrittäjien johtoryhmään kuuluvat myös Hanna Laukkanen (Somenapuu), Jessica Honkanen (Karjalan Kelo), Sini Hulkkonen (Sulokas), Simo Kettunen (TeslaTaxi Joensuu), Johanna Ihatsu (Spoken Oy), Mika Eskelinen (Vesiurheilukeskus Laituri), Petja Haimila (Lempo Clothing Oy), Matias Hiltunen (Karelia AMK / Base Camp -hanke) sekä Tony Moisio (Tony Moisio Music).