Aino Papinniemi_kuva Jaana Tihtonen
Aino Papinniemi on saanut järjestötoiminnasta ja luottamushenkilötyöstä paljon uusia kokemuksia, ystäviä ja verkostoja.
10.10.2022 klo 16:28
Uutinen

Nuori yrittäjä, tuo nuorten ääni yrittäjäjärjestön toimintaan – Hae Helsingin Yrittäjien luottamushenkilöksi

Helsingin Yrittäjät hakee nyt uusia luottamushenkilöitä kaudelle 2023 edistämään yrittäjien yhteisiä asioita pääkaupungissamme. Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston HYNY:n puheenjohtaja Aino Papinniemelle luottamushenkilötyö on merkinnyt erityisesti uusia ystäviä ja verkostoja. Lue Ainon ajatuksia luottamushenkilötyöstä.

1. Kauanko olet toiminut yrittäjäjärjestön luottamushenkilönä ja missä tehtävissä?

“Olen toiminut yrittäjäjärjestössä kohta kaksi vuotta. Olen Helsingin nuorten yrittäjien puheenjohtaja, Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen, Etelä-Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen sekä Suomen Yrittäjien luovan alan yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen.”

2. Mikä sai sinut alun perin innostumaan luottamushenkilötyöstä?

“Kirjanpitäjäni Etelä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Outi Haapamäki houkutteli minut mukaan. Aluksi olin epäileväinen oman aikatauluni kanssa, mutta tullessani mukaan innostuin ihmisistä, joita yrittäjäjärjestön toiminnassa on mukana.”

3. Mitä luottamushenkilötoiminta on antanut sinulle ja mikä on ollut parasta?

“Parasta luottamushenkilönä toimimisessa on ollut ehdottomasti vahva verkostoituminen. Pelkkä tapahtumissa käyminen ei olisi avannut minulle sellaisia ystävyyksiä, joita hallitustyöskentelyn kautta minulle on syntynyt.”

4. Minkä vinkin antaisit uusille luottamushenkilöille?

“Pohdi miksi juuri sinä haluat olla mukana ja rakenna tavoitteesi oman osaamisesi tai kiinnostuksen kohteiden ympärille. Tee, mitä lupaat ja jos huomaat haukanneesi liian ison palan, pyydä apua.”

5. Mitä verkoston puheenjohtaja tekee? Listaa kolme tärkeintä asiaa.

  1. Huolehtii ryhmädynamiikasta
  2. Hallinnoi isoa kuvaa ja osaa delegoida
  3. Tekee selkeitä päätöksiä, jotka edistävät yhteisiä tavoitteita

6. Mikä puheenjohtajan roolissa on parasta? Entä mikä haastavinta?

“Parasta puheenjohtajana olemisessa on se, että voi vaikuttaa paljon siihen mitä tehdään ja millä tavalla. Tämä on tietenkin myös se haastavin juttu, sillä puheenjohtajan vastuulla on myös tavoitteiden saavuttaminen ja ihmisten viihtyminen.”

KUKA Aino Papinniemi
YRITYS Aatelma Oy
ROOLIT JÄRJESTÖSSÄ
– Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston HYNY:n puheenjohtaja
– Etelä-Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen
– Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen
– Suomen Yrittäjien luovan alan verkoston johtoryhmän jäsen


Kiinnostuitko luottamushenkilötyöstä?

Haluatko päästä vaikuttamaan ja edistämään yrittäjien asioita pääkaupungissamme? Paikallisyhdistysten hallituksessa pääset vaikuttamaan muun muassa nuorten yrittäjien asioihin. Paikallisyhdistysten hallitusten henkilövalinnat tehdään paikallisyhdistysten vuosikokouksissa 2.11.2022. Ennakkoilmoittautuminen kokouksiin päättyy 26.10.2022, mutta jäsenenä voit tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista. Luottamushenkilötoiminnasta kiinnostuneita suosittelemme kuitenkin ottamaan ennen kokousta yhteyttä oman paikallisyhdistyksesi puheenjohtajaan.

KUVA Jaana Tihtonen