YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

10.10.2024 klo 08:52
Uutinen

Kantoapu Joensuu Oy – Nuorten yrittäjäkavereiden energinen muuttopalvelu

Vuonna 2018 perustettu Kantoapu Joensuu Oy tarjoaa monipuolisia muuttopalveluja kuluttajille ja yrityksille. Yrittäjä Santeri Vehviläinen kertoo, että yritys sai alkunsa hänen muuttaessaan Kuopiosta Joensuuhun opiskelemaan tradenomiksi. Muuttotyöstä saadut kokemukset herättivät ajatuksen oman yrityksen perustamisesta. “Olin työskennellyt muuttoalalla Kuopiossa ja oppinut paljon käytännön asioita, joita hyödynnän nyt omassa yrityksessä,” Santeri muistelee.

Yrityksen perustaminen ei kuitenkaan jäänyt yksin hänen harteilleen. Jesse Turunen liittyi mukaan yritykseen opiskelujen kautta, ja lapsuudenystävä Oskar Toivanen täydensi tiimiä. “Oskarin kanssa olemme tunteneet jo alakoulusta saakka, ja hän on ollut tärkeä osa Kuopion toimintaa, kun laajensimme sinne vuonna 2021,” Santeri sanoo. “Yrityksen pyörittäminen hyvien kavereiden kanssa on sujunut loistavasti – työpäivät eivät edes tunnu työltä, kun on mukava tiimi ympärillä.”

Laajentumista, yhteistyötä ja yrittäjähenkeä

Kantoapu haluaa erottua nuorekkaalla mutta ammattitaitoisella otteellaan. “Asiakaskuntamme on laaja, opiskelijoista eläkeläisiin, ja viime aikoina olemme alkaneet panostaa enemmän myös yritysasiakkaisiin,” Santeri kertoo. Yritys tarjoaa muuttopalveluiden lisäksi myös kalusteasennuksia, ja suurimpia asiakkaita ovat muun muassa Vepsäläinen ja Kuopion Woodi. “Tavoitteenamme on laajentaa toimintaa entisestään, ensin Joensuussa ja Kuopiossa ja sitten myös muihin Suomen kaupunkeihin.”

Santeri korostaa asiakastyytyväisyyden merkitystä. “Puskaradio on meille paras markkinointiväline. Jokaiselle työntekijälle pidetään hyvä perehdytys, ja työilmapiiri pidetään positiivisena, mikä näkyy myös asiakkaille.” Hän kokee Joensuun tarjoavan hyvät puitteet nuorille yrittäjille. “Joensuu on sopivan kokoinen kaupunki, ja täällä on hyvä kysyntä monenlaisille palveluille.”

Yrittäjäjärjestön toiminta on myös ollut tärkeä tuki Kantoavulle. “Olemme osallistuneet Nuorten Yrittäjien tapahtumiin aina, kun olemme ehtineet. Niistä olemme saaneet arvokkaita kontakteja ja paljon hyviä kokemuksia,” Santeri sanoo. Yrittäjän arjessa on kuitenkin omat haasteensa. “Tasapainon löytäminen työn ja vapaa-ajan välillä voi joskus olla hankalaa, mutta aina on tärkeää löytää aikaa myös itselle. Rankka työ ei aina kaipaa rankkoja huveja,” hän naurahtaa lopuksi.

Kuva: Santeri Vehviläinen
Teksti: Joonas Hiltunen