YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

4.10.2019 klo 15:29
Uutinen

“Olemme pettyneitä” – Hallitus pudotti Yrittäjät pois Opetushallituksen johtokunnasta

Hallitus vahvisti torstaina ministeri Li Anderssonin (vas.) esityksen, jolla Suomen Yrittäjät jätettiin pois Opetushallituksen johtokunnasta.

Suomen Yrittäjät oli mukana Opetushallituksen johtokunnassa edellisen toimikauden ajan. Poisjättämisen viralliseksi syyksi on kerrottu, että johtokunnassa ei ole tilaa.

Johtokuntaan tulee nyt edustajat suurimmista puolueista. Heidän lisäkseen siellä on edustus EK:sta, SAK:sta, STTK:sta, OAJ:sta, Helsingin yliopistosta, Suomen Kuntaliitosta ja opiskelijajärjestöistä.

– Olemme pettyneitä siihen, että hallitus jätti Yrittäjät sivuun opetushallituksen johtokunnasta, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Hänen mukaansa Yrittäjät pyrkii kuitenkin rakentamaan hyvän yhteistyön Opetushallitukseen muita kanavia pitkin.

Pois myös jatkuvan oppimisen työryhmästä

– Olemme myös pettyneitä siihen, että Yrittäjät ei ole mukana jatkuvan oppimisen työryhmässä, Mikael Pentikäinen jatkaa.

– Olen vielä vedonnut opetusministeriöön, että se harkitsisi uudelleen asiaa.

Pentikäinen pitää Yrittäjien osallistumista jatkuvan oppimisen kehittämiseen erittäin tärkeänä monesta syystä: hanke ei onnistu ilman yrittäjien ja pk-yritysten panosta, pk-kentän työntekijöissä on suuri jatkuvan oppimisen tarve, yrittäjien täytyy varmistaa jatkuvasti oma osaamisensa, yksinyrittäjien määrä kasvaa erittäin nopeasti ja uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksiin.

– Linjauksella on myös symboliarvo. Esimerkiksi ammatillisen koulutuksen reformi on riippuvainen pk-kentän tuesta, jotta nuoret ja aikuiset saavat opiskelu- ja harjoittelupaikkoja. Toivon, että tätä tukea ei vaaranneta, Pentikäinen sanoo.

– Yrittäjät on mukana kaikissa hallituksen työllisyystyöryhmissä. Olisi enemmän kuin luontevaa, että olisimme mukana myös vähintään yhtä tärkeässä jatkuvan oppimisen valmistelussa, Mikael Pentikäinen toteaa.

toimitus(at)yrittajat.fi

Avaa pop-up -ikkuna