Kuvituskuva: Getty Images
19.8.2022 klo 07:30
Uutinen

Olut kerää yrittäjien tarinoita – Tavoitteena kerätä varoja pulaan joutuneiden yrittäjien tukemiseksi

– Suomessa tuetaan kyllä menestyviä yrityksiä, mutta emme kannusta ihmisiä uuteen alkuun. Siksi halusimme kehittää tuoteportfolion, jonka tuotto tullaan käyttämään yrittäjien suoraan tukemiseen tukalassa paikassa, idean isä Jaakko Männistö kertoo.

Koronakriisi iski yrittäjiin lujaa. Varsinkin alkuvaiheessa hätä ja epätietoisuus herätti monissa halun tukea yrittäjiä.

Jaakko Männistön perustama ja luotsaama virtuaalinen yhteisö Yrittäjä.io toteutti vuonna 2020 kyselyn, jonka tulosten mukaan noin 30 prosenttia vastaajista pelkäsi maailmantilan vievän heidän yrityksensä konkurssiin erityisesti siksi, että lisäapua ei ollut tiedossa.

Sittemmin maailma on keikahtanut jälleen uuteen asentoon, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, mikä on aiheuttanut uusia ongelmia.

Nyt yrittäjiä huolestuttaa lisäksi YEL-uudistus.

Yrittäjä.io-yhteisössä käydystä keskustelusta lähti liikkeelle idea siitä, miten yrittäjät voisivat tukea toisiaan.

– Halusimme ottaa asiaan kantaa ja tehdä asialle jotain itse, sillä huomasimme, että taloudelliseen ahdinkoon ajautuneen yrittäjän tilanne tässä maassa on suoraan sanottuna surkea. Suomessa tuetaan kyllä menestyviä yrityksiä, mutta emme kannusta ihmisiä uuteen alkuun. Siksi halusimme kehittää tuoteportfolion, jonka tuotto tullaan käyttämään yrittäjien suoraan tukemiseen tukalassa paikassa, Männistö kertoo.

Lopputulos on Tornion Panimon valmistama Yrittäjä-olut.

– Heitin idean yhteisöömme koronakriisin ollessa pahimmillaan, ja se sai erinomaisen vastaanoton. Tuhannet ihmiset reagoivat ja sadat kommentoivat, että ehdottomasti pitää tehdä! Yksikin Yrittäjä.io-yhteisön jäsen totesi, että kaikkihan kaljaa juovat – miksi emme siis tekisi olutta? Lähdin etsimään kumppania, jonka kanssa jaan samat arvot, Männistö kertoo.

Tulevaisuudessa Yrittäjä-oluttölkkeihin ja -pulloihin painetaan erilaisten yrittäjien tarinoita. Tarinat lisäävät tietoutta yrittäjyydestä ja tuovat esiin yrittäjiä lukuisilta eri toimialoilta ja kokoluokista.

Toimitus
Toimitus