25.8.2022 klo 09:09
Uutinen

Onko yrityslaina vanhanaikainen tapa rahoittaa yritystoimintaa?

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Yrityslainan ottaminen vaatii aina perusteellista harkintaa, mutta monessa tilanteessa se on viisas ratkaisu.

Menestyksekkään yritystoiminnan taustalla on tyypillisesti monta nappiin osunutta asiaa: esimerkiksi hyvä liikeidea, oikea ajoitus, onnistunut markkinointi ja paljon työtunteja. Jotain olennaista tarvitaan kuitenkin vielä näidenkin lisäksi, jotta yritystoiminta saadaan kunnolla nousuun – rahaa.

Ei ole lainkaan vanhanaikaista turvautua lainarahaan liiketoiminnan kehittämisessä – päinvastoin. Tilaisuuksiin on tartuttava silloin, kun niitä on tarjolla, jotta mahdollisuudet menestymiseen saadaan hyödynnettyä.

Nykyään yrityksillä on saatavillaan monenlaisia rahoitusmahdollisuuksia, joista osa on sidottu tiettyihin käyttötarkoituksiin. Niiden myöntämiskriteerit ovat kuitenkin rajatut ja hakuprosessit voivat olla aikaa vieviä.

Yksi yleisimmistä tavoista rahoittaa yrityksen kasvua on edelleen pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä yrityslaina, jota voivat hakea kaikki suomalaiset, kaupparekisterissä olevat ja luottokelpoiset yritykset. 

Yrityslaina sopii moniin tilanteisiin yritystoiminnassa

Yrityslainaa voi hakea monenlaisiin käyttötarkoituksiin jo yritystoiminnan aloittamisesta lähtien.

Yrityslainalla voidaan ensinnäkin kattaa erilaisista investoinneista aiheutuneita kuluja. Esimerkiksi isommat laitteistohankinnat, uuden henkilöstön palkkaaminen, tilojen laajentaminen ja yrityskaupat vaativat rahaa, mutta niiden voi odottaa tuottavan sitä myös takaisin. Silloin yrityslainan ottaminen on hyvinkin perusteltua.

Yrityslainaan voidaan myös turvautua tiukassa paikassa, johon ei ole yrityksistä huolimatta pystytty varautumaan ennakkoon. Kassakriisin yllättäessä tai liiketoiminnalle kriittisen laitteen hajotessa nopea rahoitus voi olla järkevin tapa varmistaa yritystoiminnan jatkuminen.

Kun yritys haluaa kasvaa, tarvitaan siihen lähes väistämättä rahallisia investointeja. Useinkaan tässä vaiheessa yrityksellä ei itsellään ole riittävästi varallisuutta kasvun vaatimien toimien rahoittamiseen, ja silloin ulkopuolinen rahoitus on ainoa vaihtoehto. Yrityslainan avulla kasvuun voidaan panostaa juuri silloin, kun se on liiketoiminnan ja markkinoiden kannalta ajankohtaista.

Yrityslainan tavallisia käyttötarkoituksia:

  • yritystoiminnan aloittaminen
  • työkoneiden ja laitteiden hankinnat
  • työntekijöiden palkkaaminen
  • laskujen maksu ja kassanhallinta
  • varaston kasvattaminen
  • aiempien kalliiden lainojen poismaksaminen
  • markkinointi
  • yrityskaupat.

Kilpailuta yrityslainasi helposti ja nopeasti

Yrityslainaa otettaessa on tärkeää vertailla lainoja keskenään, sillä niiden kustannuksissa voi olla suuriakin eroja. Nimellisen vuosikoron lisäksi lainoissa on usein muita kustannuksia, jotka voivat nostaa todellista vuosikorkoa huomattavasti.

Sortter auttaa sinua löytämään edullisimman yrityslainan useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista. Näin sinun ei tarvitse käyttää aikaasi lainojen vertailuun, vaan voit helposti valita yrityksellesi sopivimman lainan. Suosittelemme sinulle edullisinta yrityslainaa, mutta sinä teet päätöksen. Lainojen kilpailutus ei kuitenkaan velvoita sinua ottamaan lainaa.

Yrityslainan hakeminen sekä tarjousten kilpailuttaminen Sortterin avulla on yksinkertainen prosessi. Hakemuksen täyttämiseen kuluu vain muutama minuutti ja saat yhdellä hakemuksella useita yrityslainatarjouksia nopeasti, jopa saman työpäivän aikana.

Sortterin avulla kilpailutat ja vertailet yrityslainat täysin ilmaiseksi. Voit saada vakuudetonta yrityslainaa tarpeesi mukaan jopa 250 000 euroon saakka. Suurempiin, yli 250 000 euron lainasummiin tarvitaan yleensä myös reaalivakuus. Maksuaika on 1–36 kuukautta.

Vertaa yrityslainat jo tänään ja säästä turhissa kuluissa!