Ergonomiatuotteiden myynti on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Kuvassa Hämeen Konttoritekniikan uudet yrittäjät Anne Helisniemi, Jarmo Hiittu ja Sari Puhkala.
17.10.2022 klo 15:23
Uutinen

Onnistunut omistajanvaihdos: duunista bisnekseen

Monelle kantahämäläiselle yritykselle tuttu liikekumppani Hämeen Konttoritekniikka Oy siirtyi liiketoimintakaupalla uusille omistajille alkuvuodesta 2022. Yritystä luotsaa kokenut kolmikko: Jarmo Hiittu on työskennellyt yrityksessä jo 34 vuotta ja Sari Puhkala 29 vuotta. Mukaan liittyi Satakunnasta Anne Helisniemi, jolla on vahva osaaminen alan liiketoiminnasta.
– Olen Raumalla vetänyt vastaavaa alan liikettä ja myin oman liiketoimintani toiselle. Sariin ja Jarmoon olen tutustunut Euro Toimistotukut Oy:n kauppiasketjun tapaamisissa. Talouspuolen kokemustani haluttiin mukaan ja nyt olen osakkaana mukana, kertoo Anne Helisniemi.

Liiketoimintakauppaa valmisteltiin hyvässä hengessä jo useamman kuukauden ajan, koska edelliset omistajat halusivat, että heidän elämäntyölleen löytyy tutut ja luotettavat jatkajat.
– Anne teki pätevät laskelmat itsellemme ja rahoittajille ennen kaupantekoa. Olihan tämä poikkeuksellinen liiketoimintakauppa, kun jäi semmoinen tunne, että kaupantekotilaisuudessa molemmat osapuolet istuvat samalla puolella pöytää, sanoo Jarmo Hiittu.

Sari Puhkala myöntää, että oma päätös lähteä mukaan oli luonnollinen jatkumo lähes kolmikymmenvuotiselle työuralle samassa yrityksessä.
– Olen iloinen, edellinen omistaja otti nimeni esiin näissä keskusteluissa. Päätös oli helppo – tämä kortti pitää katsoa. Nyt yrittäjäroolissa jatkan tuttua myyntityötäni ja hienoa on myös se, että nyt tulee katsottua asioita vähän kokonaisvaltaisemmin silmin.

Hyväksi todetusta pidetään kiinni

Liiketoimintakaupan arvioinnissa oli mukana myös tuttuja taloushallinnon ja juridiikan ammattilaisia. Hämeen Konttoritekniikka jatkaa samalla nimellä ja vuodesta 1979 lähtien rakennetulla brändillä. 16 henkilön työporukka siirtyi uuden omistajan palvelukseen ja toiminta jatkuu Hämeenlinnan sekä Riihimäen toimipaikoissa.  Asiakkaina on seudun yrityksiä, yhteisöjä ja julkishallintoa. Asiakkuudet ovat Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Pohjois-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Näin kokonaisvaltaista palvelua toimistoympäristöihin tarjoavia yrityksiä ei paljoa Suomen markkinoilla ole. Hämeen Konttoritekniikka on osakkaana Euro Toimistotukut -ketjussa, joka on yhdistänyt kauppiasvoimansa tuoteostoihin ja markkinointiin.
– Laaja tuoterepertuaari tasoittaa liiketoimintaa. Varsinkin konepuolella komponenttien saatavuus on viime aikoina ollut epävarmaa, harmittelee Hiittu.

Etätyön pelättiin syövän myyntiä, mutta toissa vuonna esimerkiksi läppäreiden, kuulokkeiden ja eri langattomien laitteiden myynti kasvoi, sillä aikaisemmin työskenneltiin toimistossa hyvin pitkälti pöytäkoneilla.

Konttoritekniikan uusien omistajien kokemukset ja vinkit omistajanvaihdokseen

• Tee laskelmat realistisesti
• Varaudu yllätyksiin
• Varaa riittävästi aikaa
• Käytä asiantuntijapalveluita