YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Yrittäjäpatsas
Kuva: Tarmo Valmela, PhotoDance Valmela
5.9.2024 klo 04:00
Uutinen

Padasjoen Vuoden yrittäjä 2024

Padasjoen Vuoden Yrittäjäksi 2024 on valittu Vesijaon TuoreTorin Pasi Ahola.

Hokan tila on toiminut jo vuodesta 1898 ja vuonna 1987 Perttu ja Pirjo Aholasta tuli tilan omistajia. Heidän poikansa Pasi Ahola on hoitanut tilaa vuodesta 2007 lähtien. Vesijaon TuoreTori on kehittynyt vuosien varrella myymäläkärrystä kiinteään myymälään.

TuoreTori tarjoaa lähiruokaa parhaimmillaan. Tilalla kasvatettuja vihanneksia ja marjoja on saatavilla TuoreTorilta aina toukokuusta elokuun puoleen väliin asti. Valikoima laajenee sesongin edetessä. Tilan tuotteisiin kuuluu varhaisperuna, mansikka, kasvihuonetomaatti- ja kurkku sekä kirsikkatomaatti, salaatti, herne, sipuli. Viimeisen viiden vuoden sisään tilan marjavalikoimaa on kasvatettu lisäämällä tuotantoon tunneli vadelmaa sekä karhunvadelmaa, myös pensasmustikkaa löytyy.

Lähiviljelijät täydentävät hyllyt nipputavaralla kuten porkkanalla, punajuurilla ja nauriilla. Tilan vanhaan ulkosaunaan remontoidussa leipomossa valmistuu päivittäin tuoreet leivät, munkit ja pullat sekä erilaiset makeat ja suolaiset leivonnaiset, joita myydään TuoreTorin kesäkahvilassa.


Puutarhatilan yhteydestä löytyy myös neljä ympärivuoden vuokrattavaa vuokramökkiä, joista kahdesta löytyy porealtaat.