Paula Vigilant (oikealla) perusti aviomiehensä kanssa Asenne ry:n, joka tarjoaa nuorille harrastusmahdollisuuksia ja uusia suuntia itsenäiseen elämään.
10.5.2023 klo 07:30
Uutinen

Paula auttaa asenteella yrittäjiä ja tulevaisuuden toivoja

Yrittäjyys on muutakin kuin liiketoiminnan harjoittamista. Se voi asustaa meissä myös mielentilana ja asenteena. Forssalainen Paula Vigilant auttaa työssään yrittäjiä menestymään ja vapaa-ajallaan nuoria itsenäistymään.

Paula Vigilant työskentelee Forssan Yrityskehitys Oy:n hankekoordinaattorina Hämeen Liiton rahoittaman Akke-hankkeen nimissä. Käytännössä hän toteuttaa digiloikkaa Forssan seudun matkailuyritysten kanssa.
– Avustan yrityksiä digitaalisessa markkinoinnissa, järjestän koulutuksia ja yrityssparrauksia. Toimin myös muiden toimialojen yritysten kanssa, koska monipuolinen yritystarjonta on seutumme vetovoiman kannalta tärkeää. On vaan niin vaikea sanoa ei, kun pyydetään, naurahtaa Paula.

Paulan työssä näkyy vahva suuntautuminen digimarkkinointiin sekä huolellinen perehtyminen yritysten tarpeisiin. Asiakaspalautteet ovat olleet poikkeuksetta hyviä.
– Yrittäjät ovat saaneet heille maksutonta apua ja samalla on pystytty avaamaan silmiä siitä, että pienikin yritys pystyy markkinoimaan kohtuukustannuksin. Olemme saaneet yhdessä aikaan uusia verkkosivustoja, lehdistönäkyvyyttä, verkkolöydettävyyttä ja jopa ulkomaan kontakteja.

Moni muistaa Paulan Hämeenlinnassa noin kymmenen vuoden ajalta ravintolapäällikkönä. Toimenkuva oli varsin monipuolinen. Vastuulla olivat esimiestyö, hankinnat, markkinointi ja tapahtumien sekä esiintyjien organisointi.
– Mielestäni saimme tiimillä luotua ”paketin”, joka tunnettiin Hämeenlinnan rajojenkin ulkopuolella. Olen tyytyväinen, kun sain varsin vapaat kädet toteuttaa asioita. Se oli minulle kuin yrittäjäkurssi. Kun sain työtodistuksen operatiiviselta johtajaltamme, itkin ilosta kaksi tuntia, toteaa Paula liikuttuneena.

Nuorisotyötä sydämellä ja asenteella

Nuorisotyö on tärkeää Paula Vigilantin elämässä. Hän on työn ohessa opiskellut kasvatus- ja ohjausalan tutkinnon. Uusiakin opiskeluja on jo tulilla.
– Asiakastyössä on syntynyt niin kokemusta kuin kiinnostusta ihmistuntemukseen liittyviin aiheisiin.

Forssan seudulla ja laajemminkin Paula sekä hänen aviomiehensä Harri Vigilant tunnetaan Asenne ry:n toiminnasta. Yhdistys tarjoaa nuorille erilaisia aktiviteetteja ja ohjaa myös polulta syrjäytyneitä nuoria kiinni elämään ja työntekoon, turvallisessa ympäristössä sekä oikealla asenteella.

Toimintaa tukee joukko yhteiskuntavastuullisia seudullisia ja valtakunnallisia yrityksiä, mikä mahdollistaa entisen huoltoaseman ylläpidon toiminnan tukikohtana. Bensiksellä on erilaisia harrastusmahdollisuuksia, mopon korjauspaja ja bändikämppä.
– Yhdistys perustettiin vuonna 2019. Huomasimme, että resurssipula alkoi olla todella paha kunnallisella puolella. Halusimme löytää suoraviivaisemman tavan toimia ja saada aikaan tuloksia ilman byrokratiaa. Yhdistys perustettiin alun perin siksi, että voisimme tehdä kuormitetuille aloille varainkeruuta. Olemme auttaneet nuorten harrastuksia taloudellisilla avustuksilla ja harrastusvälineillä, joita olemme saaneet yksityisiltä lahjoittajilta.

Asenne ry:n toiminta on yleishyödyllistä ja voittoa tavoittelematonta. Silti toiminnan taustalta löytyy vahvasti yrittäjämäinen asenne ja toimintamalli. Onko tämä mahdollinen suunta omaan yrittäjyyteen?
– En pidä ajatusta mahdottomana, vaikka varsinaisia suunnitelmia ei tässä vaiheessa ole. Voisin hyvinkin kuvitella tarjoavani yrittäjänä matalan kynnyksen palveluja liittyen esimerkiksi tuettuun asumiseen ja nuorten itsenäistymiseen. Mieheni Harri pyörittää veljensä kanssa Suomen ainoaa jääpalatehdasta, Bloks Oy:tä. Aika näyttää ja uskon ratkaisujen selkiytyvän, visioi Paula Vigilant.