YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Pellosta käsin viihtyy koko Suomi – Viihdeväylä on Lapin Vuoden yrittäjä

Lapin yrittäjäpalkitut on julkistettu. Vuoden yrittäjä -palkinto myönnetään tänä vuonna Kalervo Vanhalle, joka luotsaa pellolaista Viihdeväylä-yritystä.

Pellolainen perheyritys Viihdeväylä on Lapin Vuoden yrittäjä. Yritys on pieneltä paikkakunnalta rohkeasti valtakunnalliseen menestykseen ponnistanut viihdealan edelläkävijä. Viihdeväylä tarjoaa Suomen markkinajohtajana ohjelmistopalveluja ammattilaiskäyttöön niin taustamusiikkiin, tv-kanaviin, karaokeen kuin mainosnäyttöihin. Yrityksen käsialaa on digitaalinen Feelment-palvelu (ent. Maestro), jonka tavoitteena oli luoda ravintoloiden oma Spotify-palvelu. Nykyään palvelu on maassa alan markkinajohtaja ja kattaa ravintoloiden kaikki viihdetarpeet: taustamusiikin, karaoken ja urheilukanavat.

Viihdeväylä on erinomainen esimerkki lappilaisesta erikoisosaamisesta ja osoittaa, että Lapista käsin voi menestyä hyvin monenlaisella osaamisella. Yrityksen kasvu vuosikymmenten aikana perustuu erityisesti laadukkaaseen asiakaspalveluun, innovatiivisuuteen ja aktiiviseen tuotekehitykseen, jota on tehty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Viihdeväylän tarina pienestä paikallisesta toimijasta valtakunnallisesti menestyväksi yritykseksi on merkittävä.

Vuoden yksinyrittäjä pohjaa työnsä lappilaiselle luonnolle – Ester Visual vie Lappia maailmalle taiteen kautta

Elisa Ahonen on Lapin Vuoden yksinyrittäjä. Ahosen yritys Ester Visual tuottaa kodin sisustukseen maalauksellisia designtuotteita, joissa yhdistyvät luontoaiheet, rikas visuaalinen maailma ja skandinaavinen selkeys. Rovaniemellä asuvan taiteilijan työssä lappilainen luonto herää eloon ainutlaatuisella tavalla, sillä Ahosen maalausjäljessä näkyvissä on ainutlaatuisia Lapin elementtejä sekä kulttuurillista taidepohjaa.

Huomionarvoista on, että Ahonen on onnistunut luomaan omannäköisensä ja menestyvän taidealan yrityksen kädentaidoillaan sekä se, kuinka yritys tuo Lappia esille ja vie sitä maailmalle ja ympäri Suomea konkreettisella tavalla. Ahosen työ toimii esimerkkinä sille, että pehmeillä arvoilla ja luontoarvoilla voi menestyä.

Konetyö J Maihkilan sisarusten määrätietoinen yhteistyö palkitaan Vuoden nuori yrittäjä -tittelillä

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto myönnetään tänä vuonna yrittäjäkolmikolle Janika, Juha Matti ja Jani Maihkila. Sisarukset luotsaavat Konetyö J Maihkila -yritystä, joka tarjoaa maanrakennus-, koneurakointi ja lumirakennustöitä asiakastyönä.
Yritys on siirtynyt sisarusten vastuulle perheen omistajanvaihdoksen myötä, ja he ovat vieneet sitä menestyksekkäästi ja vakaasti eteenpäin. Nuoret yrittäjät ovat olleet mukana yrityksen toiminnassa lapsuudesta saakka, aluksi yrityksen perustajan, isä Juhani Maihkilan rinnalla ja myöhemmin itsenäisinä yrittäjinä.

Perinteisten maanrakennustöiden lisäksi talvisin Maihkilat työskentelevät Suomen suurimpien lumirakenteiden parissa ja ovat tehneet alalla uraauurtavaa työtä. Huomionarvoista on yrittäjien määrätietoinen ja asiakaslähtöinen, tulosta tuottanut työ yrityksen eteen sekä inspiroiva tarina sisarusten kesken jaetusta yrittäjyydestä.

Yrittäjäpalkinnot jaetaan vuosittain Lapin yrittäjäjuhlassa

Kaikissa palkintokriteereissä painotetaan yrittäjän esimerkillisyyttä, kannattavaa liiketoimintaa sekä merkittävyyttä, vakiintuneisuutta, paikallisuutta tai omaperäistä liikeideaa.

Lapin Yrittäjät palkitsee ansioituneita ja esimerkillisiä lappilaisia yrittäjiä, jotka Lapin Yrittäjien hallitus on valinnut alueen yrittäjien tekemien ehdotusten pohjalta. Palkinnot jaetaan Lapin yrittäjäjuhlassa, jota vietetään tänä vuonna Torniossa 28.9.2024.

Lapin Yrittäjät ry toimii alueen yrittäjien edunvalvojana sekä yhteiskuntavaikuttajana yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistämiseksi. Se on yksi Suomen Yrittäjien aluejärjestöistä. Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa.