5.9.2022 klo 10:51
Uutinen

Pelon keskellä pienet ja keskisuuret yrittäjien sankaritarinat ylläpitävät elinvoimaa – SY:n Salminen: “Yrittäjien puheista välittyy usko tulevaan”

– Kaiken epävarmuuden ja tulevaisuuteen liittyvien pelkojen keskellä onkin ollut yrittäjien kanssa keskustellessa hätkähdyttävää huomata, kuinka rauhallisesti ja käytännönläheisesti moni yrittäjä tulevaan suhtautuu, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kirjoittaa blogissaan.

Syyskuun viides päivä on Yrittäjän päivä. Teemapäivää on vietetty vuodesta 1997 lähtien, mutta vuonna 2010 siitä tuli kalentereihin viralliseksi merkkipäiväksi.

Yrittäjä on juhlapäivänsä ansainnut niin arkisena maanantaina kuin lokakuussa Valtakunnallisessa Yrittäjäpäivän gaalassa.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kirjoittaa blogissaan siitä, miten me ihmiset tarvitsemme tarinoita. Kansakunnat, yksilöt tai vaikka urheilujoukkueet voivat luoda menestystarinoita kekseliäisyydellään tai periksiantamattomuudellaan. Suomalaisia muistutetaan nyt Ukrainassa tarinasta, joka on meille liiankin tuttu.

Sota Ukrainassa vaikuttaa heijastuu suomalaisten ja eurooppalaisten elämään. Sähkön hinta huolettaa, mutta energian saatavuutta emme ole joutuneet miettimään aikaisemmin käytännössä ollenkaan. Nyt valtiot pohtivat keinoja tukea kansalaisiaan kriisin keskellä.

Sumun keskellä

Salminen muistuttaa, että kuluttajien lisäksi myös yritykset joutuvat kamppailemaan nousevien kustannusten ja tulevaisuuteen liittyvän epävarmuuden keskellä. Kahden koronavuoden jälkeen monen yrittäjän on uudelleen arvioitava toimintansa tulevaisuutta ja elinkelpoisuutta. Ja jälleen tätä arviointia on tehtävä sumun keskellä.

– Kaiken epävarmuuden ja tulevaisuuteen liittyvien pelkojen keskellä onkin ollut yrittäjien kanssa keskustellessa hätkähdyttävää huomata, kuinka rauhallisesti ja käytännönläheisesti moni yrittäjä tulevaan suhtautuu. Vaikka moni on aidosti peloissaan tulevista kuukausista ja kyvystään kantaa nousevaa kustannustaakkaa, niin samalla yrittäjien puheista välittyy usko tulevaan, Salminen kirjoittaa.

Tästäkin mennään yli – tavalla tai toisella.

Salminen muistuttaa päättäjiä siitä, että parasta yritystukea on toimiva ja vakaa markkina, joka mahdollistaa menestymisen.

– Luulisi viimeisten parin vuoden opettaneen sen, että kilpailukykyinen, innovaatioita, työpaikkoja ja verotuloja tuottava kotimainen yrittäjyys on edellytys hyvinvointivaltion tulevaisuudelle ja huoltovarmuudelle. Suomi on täynnä pieniä ja keskisuuria sankaritarinoita, jotka eivät näy lehtien otsikoissa tai historian oppikirjoissa, mutta jotka ylläpitävät elinvoimaa ja rakentavat Suomen tulevaisuutta. Tänäänkin, Salminen toteaa.

Toimitus
Toimitus