27.6.2024 klo 10:21
Uutinen

Petri Ovaska: Kesäisiä yhteiskuntavastuutekoja

Kesä Suomessa on kuin avoin kutsu nauttia elämän pienistä iloista – ja samalla tehdä hyvää yhteisöllemme. Kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja luonto pukeutuu vihreään, meillä on mahdollisuus antaa takaisin niille, jotka tekevät kesästämme entistäkin kauniimman: paikallisille yrittäjille.

Lomalla yhteiskuntavastuuta

Kesäisin liikkeellä ollessamme törmäämme lukuisiin tapahtumiin, jotka rikastuttavat arkeamme ja tuovat yhteen ihmisiä kaikkialta. Nämä hetket ovat paikallisten yrittäjien käsialaa – he ovat kesän todellisia sankareita, jotka työskentelevät väsymättä tarjotakseen meille unohtumattomia kokemuksia. Heidän ansiostaan kesäkunnat kukoistavat ja elävät.

Paikalliset yritykset ovat yhteisön sydän

Paikalliset yritykset ovat paljon enemmän kuin vain taloudellisia toimijoita; ne ovat yhteisömme sydämiä, jotka tuovat elämää ja ainutlaatuisuutta kaduillemme. Ne tarjoavat työpaikkoja, pitävät talouden pyörät pyörimässä ja vastaavat paikallisiin tarpeisiin tavalla, johon suuret ketjut eivät yllä. Tukemalla paikallisia yrityksiä, me investoimme suoraan omaan ympäristöömme.

Kesä on täydellinen aika nauttia ulkoilmasta ja paikallisten yritysten tarjoamasta vieraanvaraisuudesta. Olipa kyseessä sitten herkulliset marjat torilla tai käsityöläisten taidonnäytteet markkinoilla, paikalliset yritykset tarjoavat meille mahdollisuuden yhdistää nautinto ja yhteisöllisyys.

Arvosta ja tue

Tänä kesänä, kun lämpö hellii meitä ja päivät ovat valoisia, pysähtykäämme hetkeksi arvostamaan niitä pieniä yrityksiä, jotka tekevät elämästämme rikkaampaa. Käymällä paikallisessa kahvilassa tai ostamalla lahjoja pienestä putiikista, me voimme osoittaa tukemme ja auttaa varmistamaan, että nämä yritykset eivät vain selviydy, vaan myös menestyvät.

Jaa kokemuksesi

Kun saamme hyvää palvelua, jakakaamme kokemuksemme. Positiivinen sana on kuin siemen, joka kylvetään yhteisön maaperään ja josta kasvaa kiitollisuuden puu.

Tehdään siis tästä kesästä paikallisten yrittäjien juhlaa. Pukekaamme yllemme paikalliset ostohousut ja annetaan ovipumppujen laulaa. Näin varmistamme, että palvelut ja työpaikat säilyvät ja että yhteisömme pysyy elinvoimaisena. Muistetaan, että jokainen paikallisissa yrityksissä käytetty euro on investointi tulevaisuuteemme.

Kirjoittaja on Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja, joka loman kynnyksellä kokeili generatiivista tekoälyä. Kolumni on julkaistu mm. Aamupostissa ja Keski-Uusimaassa.