YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

7.10.2024 klo 14:14
Uutinen

Petri Ovaska: Yrittäjät päättäjinä – Vastuullisia ratkaisuja kuntien ja hyvinvointialueiden tulevaisuudelle

Yrittäjien tarve päätöksenteossa

Kunnissa ja hyvinvointialueilla tarvitaan päättäjiä, jotka ymmärtävät talouden realiteetit ja pystyvät tekemään vastuullisia ratkaisuja. Nyt on erinomainen tilaisuus harkita ehdolle asettumista ensi huhtikuun kunta- ja aluevaaleissa. Yrittäjillä on käytännönläheistä kokemusta ja näkemystä siitä, miten asioita saadaan vietyä eteenpäin – ja juuri tämä taito on korvaamaton julkisessa päätöksenteossa.

Kunnat ja hyvinvointialueet – yrittäjän arjen ytimessä

Kunnat ja hyvinvointialueet ovat usein yrittäjille tärkeitä yhteistyökumppaneita. On siis elintärkeää, että päätöksentekoon osallistuu ihmisiä, jotka ymmärtävät yritystoiminnan arkea. Yrittäjien edustus valtuustoissa ja lautakunnissa varmistaa, että yrittäjyyttä koskevat päätökset perustuvat realistisiin lähtökohtiin ja että alueiden kuntien elinvoimaa edistetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Politiikka tarjoaa vaikuttamisen mahdollisuuksia

Vaikka politiikka saattaa tuntua aikaa vievältä tai vieraalta, se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa oman kunnan ja hyvinvointialueen asioihin. Aluevaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa samaan aikaan kuntavaalien kanssa, mikä luo erityisen hetken tuoda yrittäjien ääni kuuluviin myös hyvinvointialueiden päätöksenteossa. On tärkeää, että päätöksentekijöiden joukossa on muutakin kuin ammattipoliitikkoja tai sote-alan työntekijöitä, tarvitaan myös talouden ymmärtäjiä ja käytännön kokemuksen omaavia ihmisiä.

Nyt on aika toimia

Jos olet miettinyt ehdolle lähtemistä, nyt on oikea aika toimia. Sinulla on mahdollisuus olla mukana tekemässä päätöksiä, jotka vaikuttavat suoraan alueesi yrittäjiin ja kuntalaisiin. Talouden osaaminen ja yrittäjän näkökulma ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Vahva yrittäjäedustus varmistaa, että päätöksenteko palvelee tasapuolisesti kaikkia ja että kuntien ja hyvinvointialueiden tulevaisuus on kestävällä pohjalla.

Löydä poliittisten puolueiden yhteydet Yrittäjien alue- ja kuntavaalisivustolta >>