YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Tässä on Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto
Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto: varapuheenjohtaja Stina Siikonen, puheenjohtaja Petri Salminen ja varapuheenjohtaja Jussi Pirhonen. Kuva: Henri Saranpää
11.10.2024 klo 15:16
Uutinen

Petri Salminen jatkaa Suomen Yrittäjien puheenjohtajana – “Toivon, että sokkien määrä vähenisi”

Petri Salminen valittiin perjantaina kolmannelle kaudelle Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi. Järjestön uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Jussi Pirhonen ja Stina Siikonen.

Suomen Yrittäjien Seinäjoella pidetty liittokokous valitsi perjantaina yrittäjäjärjestölle johdon seuraavan kahden vuoden ajaksi. Kaikkien valittujen kausi kestää kaksi vuotta ja alkaa heti. 

Järjestöä viimeiset neljä vuotta luotsannut Petri Salminen jatkaa Yrittäjien puheenjohtajana. Salmisella ei ollut liittokokouksessa vastaehdokasta.

Keski-Suomesta kotoisin oleva Salminen on myynnin ja johtamisen kehittämispalveluja tarjoava yrittäjä Salminen & Tikka Oy:ssa ja konepajateollisuudessa toimivan perheyrityksen AJ-Tools Oy osakas. Salminen on myös eurooppalaisen pk-yrittäjien kattojärjestön SMEunitedin puheenjohtaja. 

– Kaikkeni olen tähän asti antanut ja kaikkeni annan seuraavat kaksi vuotta, nyt neljä vuotta kokeneempana, Salminen kommentoi valinnan jälkeen.

Hän toivoo pääsevänsä lyömään käynnissä olevat järjestöuudistukset maaliin seuraavien kahden vuoden aikana.

– Kahden puheenjohtajakauteni aikana on pistetty asioita liikkeelle ja tuloksia on saavutettu. Seuraavan kauden aikana ne toteutetaan.

Järjestön vaikuttamistyössä Salminen pitää vahvuutenaan kahden edellisen puheenjohtajakauden oppeja.

”Jokainen viikko tuo lisää kokemusta”

Salmisen mukaan viimeiset neljä vuotta ovat tarjonneet yrityksille enemmän tai vähemmän jatkuvia sokkeja, jotka ovat vaikeuttaneet toimintaa.

– Toivon, että sokkien määrä vähenisi ja että Yrittäjät voisi järjestönä keskittyä yritysten kasvun rakentamiseen, ei pelkästään yritysten selviämiseen.

Järjestön vaikuttamistyössä Salminen pitää vahvuutenaan kahden edellisen puheenjohtajakauden oppeja.

– Tiedän ja tunnen ihmiset ja heidän tapansa toimia paremmin kuin aloittaessani puheenjohtajana. Jokainen vuosi ja viikko tuo lisää kokemusta ihmisistä, jotka tekevät päätöksiä järjestössä ja yhteiskunnassa. Toisaalta ihmiset, joiden kanssa teen järjestötyötä, tietävät myös paremmin, miten minä toimin. Se helpottaa tulosten tekemistä.

“Petteri Orpon hallituksella on erittäin hyvä ohjelma, jonka hyvät asiat pitää saada toteutumaan.”

Petri Salminen

”Hallituksella erittäin hyvä ohjelma”

Salmisen tavoitteena on tehdä Suomen Yrittäjistä entistä houkuttelevampi alusta yrittäjille. Hän on kuitenkin varautunut myös siihen, että maailman kriisit vaikuttavat jälleen kerran toimintaympäristöön.

– Maailmassa on paljon mahdollisia kriisejä tarjolla, esimerkiksi Lähi-idässä. Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat merkittävässä roolissa. Euroopassa on merkittävä kilpailukykyongelma, joka on ratkaistava. Suomessa on lisäksi ylisääntelyn ongelma.

Haasteiden helpoimmasta päästä ei ole kuralla oleva Suomen talous. Salminen uskoo, että ratkaisuna on yrittäjien toimintaedellytysten parempi ymmärtäminen.

– Petteri Orpon hallituksella on erittäin hyvä ohjelma, jonka hyvät asiat pitää saada toteutumaan. Ne liittyvät työmarkkinoiden joustavuuden lisäämiseen, yritysten ja yrittäjien mahdollisuuksien parantamiseen sekä kilpailun lisäämiseen ja vapauttamiseen. Nämä kaikki ovat hyviä kirjauksia, jotka pitää saada käytäntöön.

Uudet varapuheenjohtajat

Suomen Yrittäjät sai liittokokouksessa kaksi uutta varapuheenjohtajaa. Valituiksi tulivat Jussi Pirhonen Satakunnasta ja Stina Siikonen Varsinais-Suomesta. Lisäksi ehdolla olivat Janne Lintukorpi Hämeestä ja Anne Niemi Etelä-Pohjanmaalta.

Edelliset varapuheenjohtajat Jyrki Hakkarainen ja Jenni Parpala eivät olleet ehdolla.

Liittokokous: Tarvitaan vahvoja kasvutoimia

Yrittäjien liittokokous otti myös kantaa maan hallituksen kasvutoimiin. Liittokokouksen kannanoton mukaan Suomen kasvu luodaan yrityksissä, ja siksi Suomessa tarvitaan vahvoja kasvutoimia, jotka auttavat ja kannustavat suomalaisia pk-yrityksiä kasvuun sekä yrittäjiä tekemään kasvua vauhdittavia investointeja.

Suomen Yrittäjien liittokokouksen kannanoton mukaan

  • Kaikki hallitusohjelmassa sovitut työmarkkinauudistukset on toteutettava määrätietoisesti ja tinkimättä.
  • Yrittäjät ehdottaa kilpailun lisäämistä ja markkinoiden avaamista hallitusohjelman mukaisesti suitsimalla julkista elinkeinotoimintaa, erityisesti inhouse-yhtiöitä.
  • Yrittäjät esittää, että hallitus purkaa normeja ohjelmansa mukaisesti, vauhdittaa kaavoitusta ja luvitusta sekä edistää EU-tasolla normien purkamista ja uudistamista sisämarkkinoiden toiminnan parantamiseksi.
  • Yrittäjät esittää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa tukevien verokannustimien ohjaamista pk-yrityksiin, joissa syntyy tutkitusti eniten tuottavuutta lisääviä innovaatioita.

Lue Suomen Yrittäjien liittokokouksen kannanotto kokonaisuudessaan tästä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus