20.10.2022 klo 15:17
Uutinen

Petteri Virranta ehdolla Suomen Yrittäjien hallitukseen

Siilinjärveläinen Virranta-yhtiöiden yrittäjä ja toimitusjohtaja Petteri Virranta haastaa koko jäsenkentän kasvattamaan yritystoimintaansa systemaattisesti ja ennakkoluulottomasti. Virranta on vienyt oman perheyrityksensä kasvupolulle strategiatyöhön panostamalla. Nyt hän on valmis antamaan osaamisensa ja vankan kokemuksensa koko yrittäjäjärjestön käyttöön asettuessaan ehdolle Suomen Yrittäjien hallitukseen.

Virrannan mielestä Suomen Yrittäjien on strategiatasolla vahvistettava työnantajayritysten merkitystä. Samalla on luotava monipuolinen johtajakoulutus, johon liittyy valmennus hallitus- ja strategiatyöskentelyyn.

– Haluan olla mukana kehittämässä Suomen Yrittäjien strategiaa vahvemmin kasvuun ja kansainvälistymiseen. Meidän pitää lanseerata kaikenkokoisille yrityksille omat kasvupolut ja auttaa ja tukea yrityksiä kasvussa. Yritykset tarvitsevat tukea. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ei kehity eikä pysy edes tällä tasolla, ellei yritysten kehittämiseen laiteta panoksia ja kasvuun riittävästi kannusteta, Petteri Virranta toteaa.

Petteri Virranta etsii ratkaisuja

Strategian kautta johtaminen ja sen jalkauttaminen yrityksen arkeen on Virrannan mielestä yrityksen kasvun lähtökohta.

– Strategia ei ole vain suurimpien yritysten työkalu. Hallitustyö on tuotava lähelle pk-yrityksen arkipäivää. Tätä kautta turvataan yritystoiminnan jatkuminen sekä omistajan- ja sukupolvenvaihdokset tulevaisuudessa. Yrittäjäjärjestön pitää pystyä fokusoimaan toimintaansa johtamisteeman kautta selkeämmin kentälle ja samalla on karsittava vähemmän merkityksellisiä toimintoja pois. Mielestäni nämä teemat on otettava myös viestintään voimakkaammin esille perinteisen edunvalvonnan rinnalle, linjaa Virranta.

Petteri Virranta on koulutukseltaan talonrakennustekniikan insinööri ja nuohoojamestari. Hän toimii myös alan kouluttajana eri oppilaitoksissa ja organisaatioissa. Virranta on Nuohousalan Keskusliitto ry:n puheenjohtaja ja Euroopan nuohousalan keskusjärjestön varapuheenjohtaja. Hän on myös Savon Yrittäjien hallituksen jäsen ja toiminut Siilinjärven Yrittäjien puheenjohtajana. Lisäksi Petteri Virranta on mukana useiden yritysten ja kiinteistöyhtiöiden päätöksenteossa osakkaana tai hallitustoiminnassa. Vapaa-aikaa hän viettää luonnossa metsätöiden, kalastuksen ja mökkeilyn parissa. 

Suomen Yrittäjien hallituspaikat jakautuvat aluejärjestöjen ja toimialajärjestöjen kesken siten, että 8 hallituspaikasta aluejärjestöt saavat 5 paikkaa ja toimialajärjestöt 3 paikkaa. Hallituksen jäsenet valitaan Suomen Yrittäjien valtuuston kokouksessa 22.11.2022 ja valittavien luottamushenkilöiden toimikausi alkaa heti.

Virranta-yhtiöt

Virranta-yhtiöt on siilinjärveläislähtöinen perheyritys, joka tähtää strategiseen kasvuun tulevien vuosien aikana. Yrityksen palveluihin kuuluvat ilmanvaihto ja sisäilmapalvelut, palokatkopalvelut, rakennus- ja saneeraustyöt sekä nuohous. Henkilöstöä yrityksellä on noin 25 ja tulevan vuoden tavoitteena onkin palkata 10 henkilöä lisää. Yritys juhlii tänä vuonna 30-vuotismerkkipäiväänsä.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät
Petteri Virranta, petteri.virranta@virranta.fi, p. 0400 678 482

Savon Yrittäjät
toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren, paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi, p. 0400 404 346

Nuohousalan Keskusliitto ry
toimitusjohtaja Hannu Murtokare, hannu.murtokare@omanuohoojat.fi, p. 050 555 4527