YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

12.9.2024 klo 17:00
Uutinen

Tartu tilaisuuteen: Pirkanmaan Yrittäjät avasi hallitushaun – jätä jälkesi yrittäjyyden tulevaisuuteen!

Pirkanmaan Yrittäjät tarjoaa nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden hypätä mukaan yrittäjyyden ytimeen. Hallitushaku on auki kaikille jäsenyrittäjille su 15.9. – pe 4.10.2024. Aiempi hallituskokemus ei ole edellytys hakemiselle, kuitenkin perusymmärrys hallitus- ja strategiatyöskentelystä vaaditaan. Pirkanmaan Yrittäjien hallitukseen etsitään rohkeita, visionäärisiä ja motivoituneita yrittäjiä, jotka haluavat olla mukana rakentamassa Pirkanmaata entistä paremmaksi paikaksi yrittää ja menestyä.

Hakuohjeet

1. Lähetä hakemuksesi 15.9.–4.10.2024 aikana: Hae tästä! 
 
2. Pirkanmaan Yrittäjien jäsenyrittäjistä koostuva vaalivaliokunta kutsuu osan hakijoista ryhmäkeskusteluihin. Haastattelupäivät ovat 15.10. klo 911 ja tiistai 22.10. klo 911. Tee varmuuden vuoksi jo kalenterimerkintä itsellesi.  
 
3. Hallitusvalinnat toimikaudelle 20252026 tehdään Pirkanmaan Yrittäjien syyskokouksessa Tampereella 20.11.2024. 

Pirkanmaan Yrittäjien hallituksessa tehdään työtä, joka muuttaa tulevaisuutta

Suomen Yrittäjät on Suomen aktiivisin vaikuttajajärjestö. Olemme voimakkain elinkeinoelämää ja yrittäjyyden edellytyksiä eteenpäin vievä toimija Suomessa. Teemme aktiivista vaikuttamistyötä paikallisesti kaikissa kunnissa ja kaupungeissa, kaikissa maakunnissa ja aina EU-tasolla saakka. 

Aluejärjestömme tehtävänä on luoda Pirkanmaalle parhaat olosuhteet yrittää. Pirkanmaan Yrittäjät edustaa pk-yrittäjien ääntä kaikissa maakunnan tärkeimmissä pöydissä ja tekee vahvaa yhteistyötä muiden aluetoimijoiden kanssa kuten Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan hyvinvointialue, Pirkanmaan ELY-keskus, uudet työllisyysalueet, Business Tampere, Finnvera, Tampereen kaupunkiseutu, Tampereen kaupunki ja Tampereen kauppakamari.    

Hallitukseen voi hakea kuka tahansa jäsenyrittäjä – monipuolisuus on rikkautemme

Yrittäjänä sinä tiedät parhaiten, mitä haasteita ja mahdollisuuksia yrittäjyyteen liittyy. Juuri siksi Pirkanmaan Yrittäjät tarvitsee sinua – aidosti arjen haasteet tunteva yrittäjä, joka haluat olla mukana vaikuttamassa ja kehittämässä alueesi yrittäjyysedellytyksiä. Hallituksessa pääset tekemään konkreettista työtä, joka edistää yrittäjien toimintamahdollisuuksia ja koko Pirkanmaan elinvoimaa.  

Hallitusroolissa pääset vaikuttamaan alueellisen vaikuttamistyömme painopisteisiin sekä Pirkanmaan Yrittäjien strategiaan. Lisäksi toimit vastuullesi kuuluvien paikallisyhdistysten tärkeänä yhteyshenkilönä varmistaen, että paikallisyhdistystemme ääni kuuluu myös hallituksen päätöksenteossa. Pirkanmaan Yrittäjiin kuuluu 43 paikallisyhdistystä, jotka omien hallitustensa jäsenten voimin vaikuttavat kaikkien kaupunkien ja kuntien päätöksentekoon.  

Hallitusrooli tarjoaa elämyksiä, verkostoja sekä uutta osaamista ja näkökulmaa oman yritystoimintasi kehittämiseen 

Hallitustyö tarjoaa myös sinulle mahdollisuuden kehittyä; pääset laajentamaan verkostojasi, saat vaikuttamiskoulutusta ja kokemusta, joka tukee myös omia tulevaisuuden tavoitteitasi. Sinun ei tarvitse osata kaikkea valmiiksi – tärkeintä on sitoutuminen ja halu kehittää. Pirkanmaan Yrittäjät edustaa kaikkien kokoluokkien yrityksiä ja kaikkia toimialoja. Niinpä myös hallituksessa on tilaa erilaisille osaajille, ideoille ja näkemyksille.  
 
Hallitusroolissa saat kokonaisvaltaisen näkemyksen Pirkanmaan yrittäjäkenttään, elinkeinoelämään ja sidosryhmiin. Saat oppeja hallitustyöhön, pääset edustamaan järjestöämme lukuisiin eri tilaisuuksiin ja voit halutessasi jatkaa hallituspolkuasi aina Suomen Yrittäjien valtakunnallisiin rooleihin saakka. Ennen kaikkea pääset tekemään merkityksellistä työtä, mikä vaikuttaa yrittäjien päivittäiseen arkeen sekä menestymiseen. 

Ole osa jotain suurempaa: hae mukaan 4.10.2024 mennessä 

Hallitusrooli edellyttää sitoutumista kaksi vuotta kestävään toimikauteen. Ajallisesti hallitustyöhön tulee varata keskimäärin yksi työpäivä viikossa sekä yksi viikonloppu kuukaudessa. Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen nykyisistä jäsenistä ovat erovuorossa kolme varapuheenjohtajaa sekä viisi muuta hallituksen jäsentä.   

Etsimme hallitusrooleihin monipuolisesti eri alueiden ja toimialojen edustajia ja edellytämme hakijoilta Yrittäjien jäsenyyttä. Hakijan eduksi katsotaan hallitus- ja strategiaosaaminen, mutta huomaathan, että ne eivät ole edellytyksiä hakemiselle. Mikäli kuitenkin tähtäät varapuheenjohtajaksi, silloin etuinasi ovat vahva hallitusosaaminen ja aiemmat hallitusroolit paikallisyhdistystasolla (lue lisää paikallisista hallitusrooleista) tai järjestön ulkopuolella.  

Kysy lisätietoja

Jari Rantala 
Pirkanmaan Yrittäjät 
Vaalivaliokunnan puheenjohtaja  
+358 50 351 8222 
jari.rantala@yrittajat.fi 
 
Jari Haapaniemi  
Pirkanmaan Yrittäjät 
hallituksen puheenjohtaja   
+358 400 239 220
jari.haapaniemi@yrittajat.fi

Eija Ranua