5.11.2023 klo 22:06
Uutinen

Pohjanmaan Siivous ja Cafe Farini pokkasivat yrittäjäpalkinnot Vaasassa

Vaasan Yrittäjät palkitsivat Vuoden Yrittäjä -palkinnolla Pohjanmaan Siivous Oy:n sekä Cafe Faríni Oy:n. Perinteinen palkintotilaisuus järjestettiin 4.11.2023 Strampen ravintolassa Vaasassa. 

Pohjanmaan Siivous Oy on yrityssiivouksiin erikoistunut perheyritys, joka toimii Vaasan lisäksi Seinäjoella ja Oulussa. Yrittäjä Jari Hiltulan äiti perusti yrityksen vuonna 1986 ja yritys siirtyi Jari Hiltulan omistukseen vuonna 1994. Myyntihenkisyys ja asiakkaille palveluiden tuottaminen sai kiinnostumaan yrittäjyydestä ja päätös on osoittautunut oikeaksi. 

Vuoden 2023 alussa yrittäjä Jari Hiltula siirtyi hallituksen puheenjohtajan rooliin ja toimitusjohtajan tehtävässä aloitti Kirsi Kuusisto. Yrityksen liikevaihto oli noin 4,5 miljoonaa euroa vuonna 2022 ja se työllistää noin 130 työntekijää. Hiltulan mukaan, vaikka yritys hakee jatkuvaa kasvua, on nykyisten kumppaneiden tyytyväisyys ensiarvoisen tärkeää.  

Hiltulan ja Kuusiston mukaan muutokset toimialalla näkyvät alalle kouluttautumisessa sekä siinä, että siistijän halutaan näkyvän ja olevan osa yritysten työyhteisöä. Menestyvän yrityksen avaintekijöitä ovat osaavat ja motivoituneet työntekijät, siksi on tärkeää kannustaa ja tukea työntekijöiden ammatillista koulutusta.

Täten Pohjanmaan Siivous Oy on luonut vakaan aseman toimialueellaan, ja Vaasan Yrittäjät arvostavat yrityksen tekemää työtä haastavalla alalla. 

Veli-Pekka Hannula on Cafe Faríni Oy:n yrittäjä, joka näkee ympärillään jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Vaasan Yrittäjät tunnistavat hänet vahvaksi vaikuttajaksi, joka puolustaa muun muassa lentoliikennettä. Hannulan sinnikkyys ja positiivinen asenne saavat myös kiitosta Vaasan Yrittäjiltä. 

Jo 17 vuotta toiminut Cafe Faríni sijaitsee Vaasan lentokentällä. ”Pidän siitä, että työ on sosiaalista ja siinä on helppo verkostoitua. Lentokenttä on kuin aitiopaikka tavata vaikutusvaltaisia ihmisiä.”

Hannula korostaa, että yhteistyö vaasalaisten ja lähialueen ravintola-alan yrittäjien välillä on tärkeää. “Reilu yhteistyö on kaikkien etu, niin paikallisten kuin turistien. Mitä enemmän euroja alueelle jää, sitä parempi. Sinnikäs työ jatkukoon!”

Vaasan Yrittäjät palkitsivat myös vuoden jäsenenä MH Nostokone Oy:n Hannu Hietasen ja vuoden yhteistyökumppanina Finnveran.