YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

9.10.2024 klo 13:20
Uutinen

Pohjois-Savon hyvinvointialueen Yrittäjäfoorumi: Innovaatiot vauhdittavat Pohjois-Savon elinvoimaa

Pohjois-Savon elinvoima rakentuu yritysten, järjestöjen, kuntien ja hyvinvointialueen tiiviille kumppanuudelle. Elinkeinoelämällä on alueella merkittäviä kasvu- ja työllistämistavoitteita, jotka tuovat mukanaan kasvavaa tarvetta terveydenhuollon palveluille. Yritysten tuottamat verotulot ovat avainasemassa palvelujen rahoituksessa.

Pohjois-Savon ikääntyvä väestö tarkoittaa kasvavia palvelutarpeita. Sote-alan henkilöstöstä on pulaa ja julkinen talous on kestävyyshaasteiden edessä. Palvelujärjestelmää on siksi uudistettava vastaamaan näihin haasteisiin. Pohjois-Savon hyvinvointialueen Yrittäjäfoorumi on kanava yritysten ja hyvinvointialueen viranhaltijoiden ja päättäjien välillä.

–  Uudet toimintatavat ja entistä parempi työnjako yritysten ja järjestöjen kanssa ovat keskeisiä tässä muutoksessa. Tavoitteena on kestävä ja integroitu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä, jossa yritykset ja järjestöt toimivat tärkeinä palveluntuottajina, sanoo Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluehallituksen ja Yrittäjäfoorumin puheenjohtaja Riitta Raatikainen.

Hyvinvointialue sitoutuu kehittämään monituottajamallia aidosti osaksi palvelujen tuotantotapaa.

– Olemme Yrittäjäfoorumissa korostaneet asiakkaiden valinnanvapautta ja mahdollisuutta hyödyntää entistä tehokkaammin palveluseteleitä ja ostopalveluita. Hyvinvointialueen rooli on tärkeä myös innovaatiotoiminnan mahdollistamisessa, painottaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja ja Yrittäjäfoorumin varapuheenjohtaja Paula Aikio-Tallgren.

Terveys- ja hyvinvointiteknologia sekä siihen liittyvä tutkimus- ja kehittämistoiminta ovat keskeisiä Pohjois-Savon osaamisen kasvun kannalta. Kuopion yliopistollinen sairaala ja alueen korkeakoulut toimivat sosiaali- ja terveystieteiden tutkimuksen ja innovaatioiden edelläkävijöinä. Hyvinvointialue hyödyntää näitä innovaatioita ja tukee yrittäjyyttä. Tämä on väylä maakunnan veto- ja pitovoimaan.

– Elinvoimainen Pohjois-Savo, joka houkuttelee ja sitouttaa osaavaa henkilöstöä, on ensiarvoisen tärkeä alueen yrityksille, kunnille, hyvinvointialueelle ja oppilaitoksille, linjaavat Raatikainen ja Aikio-Tallgren.

Yrittäjäfoorumi tukee yhteistyötä ja kehitystä

Pohjois-Savon hyvinvointialueen Yrittäjäfoorumi koostuu alueen yrittäjistä, elinkeinoelämän edustajista ja kehitysyhtiöistä. Yhteisen kehitystyön avulla tuetaan alueen elinvoimaisuutta, parannetaan nykyisiä toimintamalleja ja luodaan uusia innovaatioita.

Yrittäjäfoorumin puheenjohtajana toimii Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Riitta Raatikainen, ja varapuheenjohtajana Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren.