YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Merilyhdyt tekivät Lars Mansnerin luotsaamasta porvoolaisyrityksestä alansa suurimman maailmalla. Kuva Merja Forsman
26.10.2024 klo 19:11
Uutinen

Porvoon Yrittäjien palkinto SPX Aids to Navigationille ja Lars Mansnerille

Pellinge Marinan Janica Ström ja Arto Soininen palkittiin vuoden tulokkaina

Porvoon Yrittäjät palkitsivat lauantaina yrittäjäjuhlassa SPX Aids to Navigation Oy:n ja sen pitkäaikaisen toimitusjohtajan Lars Mansnerin yrittäjäpalkinnolla. Palkinto myönnettiin tunnustuksena Mansnerin lähes 40-vuotisesta työstä, jonka aikana yrityksestä on kasvanut maailman johtava merimerkkivalojen valmistaja.

SPX Aids to Navigation, entinen Sabik Oy, on edistänyt turvallisuutta merenkulun ja ilmailun alalla kansainvälisesti. Yritys oli alansa ensimmäisiä, jotka panostivat LED-teknologiaan, tehden valaistusratkaisuista luotettavampia ja kestävämpiä. 

– Olemme olleet 10 vuotta muita edellä, ja nyt entisiä kilpailijoitamme ei enää ole, Mansner toteaa.

Yrityksen menestys on vaatinut määrätietoista strategiaa ja tiimityötä. Mansnerin mukaan yritys on paikallisesti näkymätön, mutta globaalisti yksi alan kärkinimistä. 

– On hienoa, että paikallinen yrittäjäyhteisö huomioi meidät, hän iloitsee.

Mansnerin uraan mahtuu monia merkittäviä hetkiä, kuten viime kesän EU-hanke, jossa Sabik toimitti merilyhtyjä Tonavanjoelle, mahdollistaen viljakuljetuksia Ukrainasta. Ensi vuonna eläkkeelle jäävä Mansner katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

– Yritys on hyvissä käsissä ja jatkaa loistamistaan maailman markkinoilla.

Yleensä Vuoden yrittäjäpalkinto myönnetään yrittäjälle, mutta tänä vuonna Porvoon Yrittäjien hallitus päätti poiketa perinteestä.

– Vaikka Mansner ei enää ole yrittäjä, halusimme myöntää palkinnon hänelle tunnustuksena hänen pitkäaikaisesta elämäntyöstään Porvoossa ja Porvoon viemisessä maailmankartalle, Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Marina Nyberg valaisee.

Pellinge Marina on matkailijoiden ja paikallisten keidas Porvoon saaristossa. Kuva Mika Laine

Vuoden Tulokas -palkinto Pellinge Marinan yrittäjille 

Porvoon Yrittäjien vuosijuhlassa palkittiin Vuoden Tulokas -palkinnolla Pellinge Marinan yrittäjät Janica Ström ja Arto Soininen. Heidän visionäärinen otteensa ja vahva paikallisen matkailun kehittäminen ovat tehneet Pellingin saareen rakentuneesta Pellinge Marinasta hetkessä suositun veneilijöiden ja matkailijoiden kohteen.

Pariskunta on rakentanut matkailukohdetta rakkaudella ja luonut siitä houkuttelevan kohteen niin paikallisille kuin matkailijoille. Investoinnin suuruus saariston mittakaavassa on valtava.

– Pellinge Marina on panostanut erityisesti palvelun laatuun ja paikallisiin yhteistyökumppaneihin, Nyberg kertoo. Pellinge Marinan palvelut, kuten ravintola, majoitustilat sekä laituripaikat, ovat saaneet laajasti kiitosta vierailijoilta, Nyberg iloitsee.

Yrittäjäparin energinen ja innovatiivinen toiminta on elävöittänyt Pellingeä ja luonut alueelle lisää vetovoimaa. Heidän tavoitteenaan on kehittää Marinan palveluja edelleen ja vahvistaa Pellingeä matkailukohteena. 

– Palkinto on ansaittu tunnustus heidän nopeasta menestyksestään ja sitoutumisestaan paikalliseen elinkeinoelämään, Nyberg päättää.