25.10.2023 klo 07:30
Uutinen

Privaon Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on CEO Heidi Mikkonen tietosuoja-alan ohjelmisto- ja asiantuntijayritys Privaon Oy:stä.

Yrittäjän nimi?

Heidi Mikkonen, CEO

Yritys perustettu?

Privaon on perustettu vuonna 2014.

Privaon Oy yhteystiedot:

privaon.fi
dpo365.com/fi
LinkedIn
📧 info@privaon.com
📞 tel. 050 328 1446

👋 Olet tervetullut maksuttomiin tietosuojan asiantuntijawebinaareihimme, lue lisää täältä.

Yrityksen toimiala?

Privaon on johtava tietosuoja-alan ohjelmisto- ja asiantuntijayritys. Autamme tietosuojavastaavia onnistumaan tehtävässään ja organisaatioita löytämään liiketoiminnalle sopivia ratkaisuja tietosuojalainsäädännön vaatimusten täyttämiseen.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Privaon on vuonna 2014 perustettu tietosuoja-alan kasvuyritys. Tietosuoja alana kehittyy jatkuvasti, ja näin myös palveluportfoliotamme kehitetään jatkuvasti.

Viime vuosien työn tuloksena meidät valittiin viime vuonna ”Top 20 scaleups in Finland 2022” listalla sijalle 15.

CEO Heidi Mikkonen, Privaon Oy

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä voi koostua yhtä lailla markkinoinnin ja myynnin tehtävistä, strategiaan liittyvästä tekemisestä, palvelumuotoilusta, HR-tehtävistä, 1on1 -keskusteluista henkilöstön kanssa, yhteistyökumppaneiden kartoittamisesta ja tapaamisista, tapahtuman järjestämiseen liittyvistä asioista kuin hallinnollisistakin tehtävistä. Työpäivien sisällöt voivat siis olla todella moninaisia, mutta kaikkea tekemistä yhdistää tavalla tai toisella visio, missio ja strategia. Erityisesti viikkoa suunnitellessa mietin, miten tekemiseni auttaa asiakkaitamme saamaan arvoa palveluistamme ja asiantuntijoitamme onnistumaan tehtävissään.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Privaon tarjoaa ohjelmisto- ja asiantuntijapalveluita sekä julkiselle että yksityiselle sektorille.

Suosittuja palveluitamme ovat mm.

  • DPO365 -työkalu tietosuojan suunnitteluun, hallinnointiin ja raportointiin ja vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen.
  • Tietosuojavastaava palveluna (DPOaaS)
  • DPOAkatemia, koulutusohjelma organisaation tietosuojasta vastaaville
  • Tietosuojakatsastus organisaation tietosuojan nykytilan selvittämiseen.

Referenssejämme ovat mm. Oura, Digi- ja väestötietovirasto, Vaasan kaupunki, Helsingin yliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Kela, Motonet, TSF Health Science, Indical Bioscience, Rovio, Säteilyturvakeskus, Järvenpään kaupunki, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Tradeka, Veripalvelu, LunaDNA, Ahlström Munksjö ja Orion.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Strategian vieminen koko organisaatioon ja jokaisen asiantuntijan arkeen on yrittämisen taito, jossa olen saamani palautteen mukaan hyvä.

Olen kiinnostunut ihmisistä, yhteiskunnan ilmiöistä ja trendeistä, liiketoimintojen kehittämisestä ja uuden oppimisesta. Uskoisin, että laaja-alaiset kiinnostuksen kohteet auttavat myös osaltaan onnistumaan yrittäjänä!

Miten purat stressiä?

Juoksemalla, pyöräilemällä, vaeltamalla, käymällä salilla, joogassa ja kiipeilemässä, kesäisin rullaluistelemalla, talvisin hiihtämällä. Urheilun lisäksi stressin purkuun toimii ajan viettäminen perheen, läheisten ja ystävien kanssa ja kulttuuririennoissa.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Isovanhemmillani Eero ja Maire Vepsällä oli parhaimmillaan yli 100 henkilöä työllistävä maanrakennusliike, ja lisäksi äitini Leena Vepsä toimi yrittäjänä, joten näkemykseni yrittäjyydestä olivat realistisia. Yrittäjyydessä yllätti kuitenkin se, että opin edelleen joka päivä uutta.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Rakastan syödä hyvin tehtyä ruokaa, mutta en itse viihdy keittiössä. Olenkin onnekas, kun erityisesti tyttäreni on innokas ja taitava kokkaaja!

Onko sinulla aamurutiineja?

Aamu starttaa maitokahvilla ja mahdollisuuksien mukaan liikunnalla: tykkään käydä urheilemassa heti aamusta. Ennen päivän rientoja tarkistan vielä päivälle asettamani tavoitteet.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Mikäli yrityksesi tähtää kasvuun, harkitse ammattihallitusta (ellei yritykselläsi sitä vielä ole).
Lisävinkkinä: muista pitää huolta itsestäsi!


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >