Kuvassa Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja 2024 Reijo Kujala
25.6.2024 klo 12:58
Uutinen

Puheenjohtajan kesätervehdys

Moikka yrittäjät!

Juhannus on ohitettu ja siirrytään keskikesän aikaan. Jyväskylän Yrittäjät Valokeilassa -uutiskirje ilmestyy kuukausittain myös kesän aikana lukuun ottamatta heinäkuuta. Kuukauden viimeinen perjantai on ilmestymispäivä. Uutiskirjeen jakelun laajentamista jatketaan eri sidosryhmille. Tämän lisäksi uutiskirjeen rinnalla ilmestyy Savumerkit-niminen tapahtumakoonti, jonka avulla muistutamme vielä ajankohtaisista tapahtumista. Ensimmäinen Savumerkit ilmestyy heinäkuun puolivälissä.

Loppukevät oli tapahtumiltaan runsas niin jäsenille kuin hallituksen ja puheenjohtajan tapaamisissa eri sidosryhmien kanssa. Verkostojen ylläpitäminen ja rakentaminen on merkittävä yhdistyksen tehtävä. 

Kevään päätösristeily sai huomattavan innostuneen vastaanoton, jossa 140 henkilöä risteili satamasta Juurikkasaareen. Yhteistyökumppaneista OP Keski-Suomi toimi kapteenina, perämiehinä LähiTapiola ja Keskisuomalainen sekä matruuseina Keskimaa ja Pihlajalinna. Isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille! Juurikkasaaressa paljastettiin brändiuudistus hauskalla tavalla leikkimielisenä fashion showna, sekä tietenkin syötiin ja nautittiin Behmin konsertista. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille. 

Talven ja kevään aikana tapasimme kaikki valtuustoryhmät ja viimeisimpänä oli valtuuston tapaaminen, joka pidetään pari kertaa vuodessa yhteistyössä Jyvässeudun ja Korpilahden Yrittäjien kanssa. Valtuustotapaamisessa käytiin läpi kuntabarometrin tuloksia. Jyväskylä sijoittui isojen kaupunkien ryhmässä 1. sijalle ja parannus sijoituksessa oli huomattava verrattuna edellisiin vuosiin. Keskustelu oli vilkasta ja kehittämisehdotuksia tehtiin seuraavaa kyselyä silmällä pitäen. Paikallisyhdistysten edustajat tapasivat myös kaupunkirakennepalveluiden henkilöstöä. Päällimmäisenä keskusteluissa oli kaavoitustilanne sekä yrittäjäjärjestöjen lausuntojen antaminen ja kehittäminen.

Jyväskylän Yrittäjät pitivät palaverin myös Suomen Yrittäjien edustajien kanssa. Keskustelun pääpainona olivat rakenteelliset uudistustarpeet sekä jäsenhankinnan kehittäminen.

Aloitimme myös isompien työantajayritysten tapaamiset strategian toteutussuunnitelman mukaisesti. Puheenjohtajan lisäksi mukana oli Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen. Tapaamiset jatkuvat syksyllä. Keskustelu kaikkien kanssa oli vilkasta. Joitakin kehityshankkeita lähdemme jatkojalostamaan.

Alkusyksyn toiminta jatkuu vilkkaana. Yrittäjäaamiaiset Versossa jatkuvat 6.8.2024 brändin mukaisella uudella nimellä Aamu palaa. Afterwork tilaisuudet jatkuvat Jälkilämmöt -nimellä nyt uudessa paikassa DeLoreanissa 7.8.2024. Tilaisuutta kehitetään teemallisena ja ensimmäisessä johdattelijana on Lennu Keinänen. DeLoreanilta saamme myös tarjoushintaan ravintolatuotteita.

Tämän vuoden osalta jäsenkehityksemme on jatkunut todella huimana, koska lähes 80 uutta jäsentä on liittynyt Jyväskylän Yrittäjiin. Strategian valmistelussa todettiinkin, että on tärkeätä pitää tilaisuus muutaman kerran vuodessa uusille jäsenille. Olemme nimenneet tilaisuuden Tulikasteeksi. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 17.9.2024, ohjelma ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Toivotan kaikille yrittäjille ja sidosryhmille hyvää kesää!

Kuvassa Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja 2024 Reijo Kujala
Reijo Kujala