YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

24.9.2024 klo 17:06
Uutinen

Puheenjohtamme puheenvuoro: “Paikalliset yritykset ovat kaupunkimme elinvoiman ja yhteisön sydän”

Paikalliset yritykset eivät vain palvele asiakkaitaan, vaan ne työskentelevät aktiivisesti koko kaupungin asukkaiden hyväksi, tuoden elinvoimaa, monipuolisuutta ja elämää kaupunkiin. Yritykset tarjoavat erilaisia palveluja ja tuotteita, jotka vastaavat asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin, mikä tekee arjesta sujuvampaa ja monipuolisempaa. Paikalliset yrittäjät ovat usein sitoutuneita yhteisöönsä ja pyrkivät luomaan palveluita, jotka parantavat kaikkien kaupunkilaisten elämänlaatua. He tuovat kaupunkiin uusia ideoita, tapahtumia ja kehittämisprojekteja, jotka rikastuttavat paikallista kulttuuria ja elämää. Esimerkiksi uudet liikkeet, ravintolat ja tapahtumat tarjoavat asukkaille mahdollisuuksia kokea uutta ja nauttia kaupungin elävästä ilmapiiristä. Paikalliset yritykset ovat myös tärkeitä työllistäjiä, mikä luo työpaikkoja ja lisää taloudellista vakautta koko yhteisössä. Tämä ei vain paranna asukkaiden toimeentuloa, vaan myös lisää kaupungin houkuttelevuutta, sillä monipuolinen yrityskenttä houkuttelee uusia asukkaita ja investointeja.

Yrittäjien ja kunnan yhteistyö tuo konkreettisia tuloksia

Me Someron yrittäjissä teemme tiivistä yhteistyötä Someron kunnan kanssa, ja yhdessä vaikutamme aktiivisesti paikallisten yrittäjien eduksi. Konkreettinen esimerkki yhteistyöstämme on Someron elinkeino-ohjelman luominen, jota työstimme yhdessä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän (LHKK) ja muiden yrittäjäyhdistysten kanssa. 

Elinkeino-ohjelma on keskeinen työkalu paikallisten yrittäjien toimintaympäristön kehittämisessä, ja sitä päivitetään säännöllisesti vastaamaan yrittäjien muuttuvia tarpeita. Ohjelman päivittämisessä hyödynnetään muun muassa Kuntabarometri-kyselyä, joka kartoittaa kuntien ja yrittäjien yhteistyön sekä elinkeinopolitiikan tilaa.

Kuntabarometri tarjoaa arvokasta tietoa kehittämisen tueksi

Suomen Yrittäjien 11. Kuntabarometri-kysely toteutettiin yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa alkuvuodesta 2024, ja siihen vastasi peräti 9 627 yrittäjää ympäri Suomea. Somerolla elinvoimapalvelut ja paikalliset yrittäjäyhdistykset tekivät merkittävää työtä kannustaakseen yrittäjiä vastaamaan kyselyyn, ja tämän ansiosta saimme ennätykselliset 67 vastausta. Kiitos vastaajille! Tämä kattava aineisto tarjoaa arvokasta tietoa paikallisten yrittäjien näkemyksistä ja kehittämistoiveista. Kuntabarometrin tulosten perusteella voimme entisestään parantaa yrittäjien kokemusta yhteistyöstä kaupungin kanssa. Vaikka haastavat ajat jatkuvat, Somero nousi kokonaisarvosanalla hieman valtakunnallisen keskiarvon yläpuolelle. Tämä rohkaisee meitä jatkamaan työtä kohti tavoitetta, jossa Somero nousee Suomen yrittäjäystävällisimpien kuntien joukkoon.

Kevään aikana kävimme elinvoimatyöryhmässä Varsinais-Suomen yrittäjien puheenjohtaja Hanna Munterin kanssa perusteellista keskustelua Kuntabarometri-kyselyn tuloksista ja mietimme yhdessä konkreettisia toimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa elinkeino-ohjelman seuraavassa osassa. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään yritysten kontaktointiin, julkisten hankintojen toteutukseen ja TE-palveluiden yhdistämiseen kaupungin elinvoimapalveluihin. Paikallisessa keskustelussa nousi esiin myös edunvalvonnan merkitys ja hyvät kontaktit, joissa näemme mahdollisuuksia entistä syvemmälle yhteistyölle. Lisäksi kesäasukkaat ovat Somerolla merkittävä voimavara, johon meidän kannattaa panostaa entistä enemmän. Yrittäjäjärjestöjen ja kunnan välinen tiivis yhteistyö luo perustan näiden asioiden edistämiselle ja Someron elinvoiman kasvattamiselle.

Yrittäjien jäsenyys tuo laajan verkoston ja tukea

Suomen Yrittäjät on vahva yhteisö, johon yrittäjän kannattaa kuulua. Miksi? Yrittäjien jäsenenä saat yhdellä jäsenmaksulla käyttöösi verkoston, joka toimii paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Someron Yrittäjien jäsenenä sinulla on mahdollisuus hyödyntää laajaa verkostoa, osallistua monipuolisiin tapahtumiin ja saada ajankohtaista viestintää paikallisesti sekä valtakunnallisesti. Haastavista ajoista huolimatta, pitämällä rattaat pyörimässä, pystymme yhdessä voittamaan myös tämän hetken haasteet ja varmistamaan elinvoimaisen tulevaisuuden.