YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Raksa Catering Oy on Vuoden helsinkiläinen yritys 2024 – ammattikeittiöihin erikoistunut yritys ruokkii Suomen suurimpien työmaiden ammattilaiset
Vuoden helsinkiläinen yritys 2024 -palkinnon voitti rakennustyömaiden ammattikeittiöihin erikoistunut Raksa Catering Oy. Vuonna 1996 perustettu yritys toimii valtakunnallisesti ja tarjoaa keittiöpalveluita eri kokoisille työmaille ympäri Suomen.
Raksa Catering Oy vuokraa väliaikaisia ammattikeittiöitä teollisuuden ja palvelusektorin tarpeisiin sekä järjestää työmaaruokailupalveluita ympäri Suomen. Tilaaja saa yrityksen kautta huolletun, ammattilaiskäyttöön varustellun keittiöratkaisun joko henkilökunnalla tai ilman. Raksa Catering Oy valmistaa itse kaikki vuokraamansa valmistus- ja jakelukeittiöt ja järjestää keittiöiden siirrot, kuljetukset, asennukset ja purkamiset.
Yritys sai alkunsa vuonna 1996, kun toimitusjohtaja Kimmo Lagström huomasi, ettei rakennustyömailla ole enää ruokaloita. Raksa Catering Oy perustettiin tehostamaan työmaaruokailua ja tarjoamaan kustannussäästöä asiakkaalle.
– Kun ruokailu järjestetään työmaan alueella, aikaa ei kulu siirtymisiin, vaan työntekijöille jää aikaa nauttia ruokailusta ja tauosta, Lagström kertoo.
Raksa Catering Oy:n referenssiluettelo on täynnä Suomen suurimpia työmaita. Yritys on järjestänyt työmaaruokailua muun muassa Kampin keskuksen, Kalasataman, Musiikkitalon ja Kauppakeskus Ruoholahden työmailla.
Alalla on Lagströmin mukaan myös hyvät kasvunäkymät, kun kotimaisten organisaatioiden lisäksi kansainväliset toimijat rakennuttavat Suomeen esimerkiksi datakeskuksia.
Yritys on menestynyt toimitusjohtajan mukaan joustavuudellaan, eli tarjoamalla yhden luukun periaatteella ratkaisuja asiakkaidensa yksilöllisiin tarpeisiin. Myös sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta on ollut ydinasemassa yrityksen kasvussa.
Monipuolista yrittäjyyttä
Lagströmin ensimmäinen kosketus yrittäjyyteen oli työskentely isänsä rakennusalan yrityksessä. Parikymppisenä hän ryhtyi itse virallisesti yrittäjäksi, avaamalla kivijalkakahvilan Helsingin Kruununhakaan. Vuonna 1996 liiketoiminta vaihtui konttikioskeihin, kun Lagström päätti ryhtyä työmaaruokala-alalle. Ensimmäinen työmaa, jonne yritys järjesti ruokalan, oli Ruoholahden kansainvälinen koulu.
Kokemus isänsä rakennusalan yrityksestä osoittautui hyödylliseksi: Lagström tunsi rakennusalan toimintaa ja ymmärsi, mitä alan tekijät haluavat syödä. Jatkuva kehittäminen ja kokeilu lisäsivät ymmärrystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Yritys kasvoi pikkuhiljaa ja toiminta laajeni sitä mukaa kuin rakennuskohteet kasvoivat ja pääkaupunkiseutu kehittyi.
Nykyään Raksa Catering Oy toimii koko Suomen alueella ja työllistää yli 30 alan ammattilaista. Yrityksessä on mukana myös Lagströmin puoliso, markkinointijohtajana toimiva Jaana Sippola.
Raksa Catering Oy kehittyy jatkuvasti. Työmaat ovat yhä kansainvälisempiä työyhteisöjä, ja yritys kehittääkin jatkuvasti valikoimaansa vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Yrittäjäpariskunnalla on lisäksi Lauttasaaren merenrannassa kahvilaravintola, jonne rakennetaan juuri edustustason saunaa ja kokoustiloja. Monipuolisuus on sekä yrittäjille että työntekijöille työn suola, ja se näkyy muun muassa siinä, että yrityksessä on pitkiä työsuhteita.
Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto
Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä. Palkinnon avulla halutaan lisätä yrittäjyyden arvostusta ja korostaa oma-aloitteisen, taloudellisiin riskeihin uskaltautuvan yrittämisen merkitystä talouselämän terveelle kasvulle ja Helsingin hyvinvoinnin kehittymiselle.
Palkinnon jakaa vuosittain Helsingin Yrittäjät ry. Vuoden 2024 palkittu julkistettiin järjestön Itsenäisyysjuhlassa 5.12.2024. Palkinnon otti vastaan yrittäjät Kimmo Lagström ja Jaana Sippola. Tämän vuoden palkittavan valinnassa vaikuttivat yrityksen tasainen kasvu, pitkä historia ja kyky kehittää liiketoimintaa ajan vaatimusten mukaisesti.
– Raksa Catering Oy on menestynyt alallaan toimimalla aidosti lähellä asiakkaitaan. Yrityksen joustavuus ja ratkaisukeskeisyys näkyvät käytännössä monipuolisena palveluvalikoimana ja mahdollisuutena räätälöidä erilaisia työmaakeittiöratkaisuja eri kokoisiin rakennuskohteisiin, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen kertoo palkitsemisperusteista.
– Yritys on hienosti kehittänyt toimintaansa vastaamaan työmaiden muuttuvia tarpeita. Laadukas työn jälki on tuottanut pitkiä asiakassuhteita, jotka ovat mahdollistaneet yrityksen hallitun kasvun, toteaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.
RAKSA CATERING OY
PERUSTETTU 1996
TOIMITUSJOHTAJA Kimmo Lagström
YRITYKSEN HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ n. 30 henkeä
TOIMIPAIKKA Helsinki, toiminta-alueena koko Suomi
LISÄTIETOA YRITYKSESTÄ raksacatering.fi
LISÄTIETOJA
Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät
p. 040 548 1104, tiina.oksala@yrittajat.fi
Kimmo Lagström, toimitusjohtaja, Raksa Catering Oy
p. 040 515 6985, kimmo.lagstrom@raksacatering.fi
TEKSTI Jaana Tihtonen
KUVAT JA VIDEO Videolle/Sanoma