26.6.2024 klo 09:29
Uutinen

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät esittää Jenni Parpalaa jatkokaudelle Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana

Yrittäjäyhdistys näkee Parpalan nostavan esille aidosti yrittäjien arkea koskettavia asioita. Parpalan viesti on kuluneella kaudella saanut vastakaikua laajasti ja päätös esityksestä oli yksimielinen.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan Suomen Yrittäjien liittokokouksessa lokakuussa Seinäjoella. Jenni Parpala hakee jatkokautta varapuheenjohtajana.

– Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Jenni haluaa jatkaa menestyksekästä työtään Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana, toteaa Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Magnus Sundell. – Jenni on kiertänyt ympäri Suomen, luonut verkostoja ja etenkin tehnyt järjestöä helpommin lähestyttäväksi – kaikki asioita, joita varapuheenjohtajan odotetaankin tekevän. Suosittelen siis lämpimästi Jenniä jatkokaudelle, hän jatkaa.

Jenni Parpala lupasi kaksi vuotta sitten kampanjassaan puhua avoimesti haastavista ja vaikeista asioista. Lupaus on täytetty, Jennin ideoima ”Talous turbulenssissa” – kiertue on tavoittanut satoja yrittäjiä ympäri maan. Kiertueen kantavana teemana on ollut: ”Tämä yrittäjäperhe ei käännä selkää silloinkaan, kun yrittäjällä on vaikeaa”. Kansalliseen suosioon järjestön sisällä noussut kampanja on ollut yllätys – jopa Parpalalle itselleenkin.

– Arjen haasteista puhuminen ei ole kaikille helppoa, joten yrittäjäjärjestön jäsenten halu tulla paikalle on aivan mieletöntä, Parpala kertoo iloisena.

Tulevaisuudessa Parpala tahtoo keskittyä kahteen teemaan: vastuullisuuteen ja yrittäjien perheen huomioimiseen.

Parpalan näkemyksen mukaan Suomen Yrittäjien tulee olla elinkeinoelämän mallioppilas, mitä vastuullisuuteen tulee. Megatrendi vaikuttaa tällä hetkellä isosti koko yrityskenttään ja moni näkee siinä myös mahdollisuuksia. – Lähtemällä liikkeelle järjestöstä sisältäpäin voimme vaikuttaa positiivisesti tulevaisuuteen. Samalla luottamushenkilöt saavat oppia vastuullisuudesta ja voivat viedä sen omaan liiketoimintaansa, Parpala toteaa.

Toisena heikosti huomiolle jääneenä piirteenä Parpala näkee perheiden huomioimisen: – On hyvä huomata, että yrittäjyys on ammatti siinä missä muutkin, mutta kuinka hyvin tunnistamme tämän ammatin erityispiirteitä? Puolet yrittäjistä ei ole pitänyt perhevapaita, joka neljäs kokee perhevapaiden pitämisen vaikuttavan negatiivisesti liiketoimintaansa. Yrittäjävanhemmat eivät saa korvausta, jos lapsi on kipeänä, työntekijä saa.

Nykyisen kampanjan kärjeksi Parpala haluaakin nostaa kuntabarometrin rinnalle myös yrittäjien teettämän Perhebarometrin. – Tarvitsemme faktaa aiheesta, jolla tehdä vaikutustyötä ulospäin. Tämä on selkeästi asia, mistä tulee puhua enemmän kansallisesti, Parpala päättää.

Suomen Yrittäjät tekee valinnan puheenjohtajistosta liittokokouksessaan 11.-12.10.2024 Seinäjoen Seinäjoki-Areenalla.

Magnus Sundell
Puheenjohtaja, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät / Kust-Österbottens Företagare
Oy Black Label Bytes Ab
+358 50 322 0805, magnus@blb.fi


Jenni Parpala 

  • Kiffel Pesulan yrittäjä. Aiemmin siivousyritys Kiffelin yrittäjä 
  • Kahden kouluikäisen lapsen äiti 
  • Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja  
  • SY:n hallituksessa 4 vuotta, joista nyt 2 vuotta varapuheenjohtajana
  • RPY:n hallituksessa kolme vuotta
  • Nuorten Yrittäjien johtoryhmässä 6 vuotta, joista 2 vuotta puheenjohtajana
  • Vaasan Yrittäjien hallituksessa 4 vuotta jäsenenä sekä 2 vuotta puheenjohtajana

Yhteystiedot: 

044-9990354 

Sähköposti: jenni.parpala@kiffel.fi 

Instagram: kiffelin_jenni