YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

17.9.2024 klo 14:11
Uutinen

Ranskalaista tunnelmaa Joensuun sydämessä

Teksti ja kuva: Marja Mölsä

Joensuun Torikadulla sijaitseva Rouge Bar & Bistro on monelle viininystävälle tuttu paikka. Kahden vuoden ikään ehtinyt viinibaari on yrittäjä Chris Gourioun unelmien täyttymys. Hän perusti baarin, jonka ainutlaatuinen tunnelma ja tarkoin valikoitu viinilista ovat tehneet siitä suositun vapaa-ajanviettopaikan.

– Haaveilin omasta bistrosta kymmenen vuoden ajan. Kun vihdoin löysin sopivan tilan, se oli vailla vesipistettä ja vessaa. Onneksi omistaja oli yhteistyöhaluinen ja lupasi rakentaa ne, Gouriou kertoo hymyillen.

Rouge Bar & Bistron tunnelma on kuin suoraan Pariisin kujilta.

­- Halusin luoda paikan, jossa asiakkaat voivat tuntea olonsa kotoisaksi. Aivan kuin tulisi ystävän luokse viettämään iltaa.

Baari tunnetaan erityisesti rauhallisesta ilmapiiristään – ei ole televisiota, radiota tai edes sanomalehtiä. Asiakkaat tulevat nauttimaan viineistä, juustoista ja toistensa seurasta. Taustalla soi rauhallinen ranskalainen bistromusiikki.

– Viinilistallamme on noin 50 erilaista viiniä eri puolilta maailmaa. Usein asiakkaat kysyvät, mikä on uusin viini, ja me opastamme heitä löytämään itselleen sopivan maun.

Rouge Bar & Bistrossa palvelu on henkilökohtaista, ja Gouriou tuntee ison osan asiakkaistaan nimeltä.

– Aina sanon: tervetuloa kotiin. Täällä kaikki ovat ystäviä keskenään.

Vaikka kesä on rauhallista aikaa, syksystä kevääseen 40-paikkainen baari täyttyy asiakkaista, jotka tulevat nauttimaan viinien lisäksi paikan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

– Yksi asiakas sanoi: ”Kiitos, nyt ei tarvitse ostaa lentolippua Suomesta Ranskaan. Tulen tänne, olen Ranskassa.”

Paikan voi varata myös yksityistilaisuuksille ja siellä voidaan järjestää myös viininmaistajaisia. Syyskuussa viinibaari juhlii kaksivuotissyntymäpäiväänsä.

– Asiakkaat – vanhat ja uudet – ovat tervetulleita juhlistamaan tätä merkkipaalua. Bienvenue!